Πολιτική
Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2008 08:52

Η ατζέντα της ημέρας

* Στις 10 π.μ. ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει στη διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής με θέμα «Επιχειρηματικότητα με ανθρώπινο πρόσωπο» στο Μέγαρο Μουσικής.

* Στη 1 μ.μ. ο κ. Καραμανλής θα έχει συνάντηση με τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Alexander Downer.

* Σειρά συναντήσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, στις 10 π.μ. με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, στις 11:15 π.μ. με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, στις 12:30 μ.μ. με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, στις 2 μ.μ. με το προεδρείο του ΣΕΒ, ενώ στις 3:30 μ.μ. θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λούΐς Αγιάλα.

* Στις 11 π.μ. συνέντευξη Τύπου για την κατάσταση που επικρατεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στον Πειραιά αλλά και τις διεκδικήσεις του δήμου θα παραχωρήσει ο δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

* Στις 11:30 π.μ. ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Πλούταρχο Σακελλάρη. Στη 1 μ.μ. θα συναντηθεί με τον υπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη, στις 5 μ.μ. με την επίτροπο περιφερειακής πολιτικής της Ε.Ε. Ντανούντα Χούμπνερ, στις 6 μ.μ. θα κηρύξει την έναρξη της ημερίδας που διοργανώνει το υπουργείο Οικονομίας με θέμα: «Οικονομική ολοκλήρωση για τη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη» στο Ζάππειο.

* Στις 12 το μεσημέρι η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη θα δεχθεί στο υπουργείο τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Alexander Downer. Στις 6 μ.μ. θα δεχθεί τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών Λουκ Βάντερ Μπράντε.

* Στις 3:30 μ.μ. οι πολιτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ για θέματα οικονομίας Λούκα Κατσέλη, Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα δώσουν στη Χαριλάου Τρικούπη συνέντευξη Τύπου για την κοινωνική και οικονομική πολιτική μετά την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

* Στις 4 μ.μ. συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων. Νωρίτερα θα γίνει συζήτηση για τον προέλεγχο απολογισμού-ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης του δήμου για το οικονομικό έτος 2007.

* Στις 8 μ.μ. εγκαίνια της σειράς εκδηλώσεων «Τρυγητός στην Αττική» που διοργανώνουν η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής και η Ενωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνων Αττικής για την προώθηση των αττικών κρασιών με την υποστήριξη της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων.

* Σήμερα στη Μεσσηνία θα βρεθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

* Στη Σύρο σήμερα ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας. Θα έχει συναντήσεις με τους δημάρχους του νησιού και εκπρόσωπο της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, καθώς με φορείς και εργαζομένους της Σύρου.

* Σήμερα η διεθνής ημέρα για την εξάλειψη του αναλφαβητισμού.

*