Πολιτική
Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2008 13:37

Αναδιανομή εισοδήματος ζήτησε η ΓΣΕΕ από τον Γ. Παπανδρέου

Η ΓΣΕΕ ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να περιλάβει στις προγραμματικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ ζητήματα όπως μία μεγάλη αναδιανομή του εισοδήματος, ανάλογη με αυτή του 1981 επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου, την προστασία της κοινωνικής ασφάλισης και του δημόσιου τομέα. Ο κ. Καραμανλής «δεν έδωσε καμία απάντηση και προοπτική στις ανάγκες των πλατιών λαϊκών στρωμάτων», τόνισε ο Γ. Παναγόπουλος.

Με το προεδρείο της ΓΣΕΕ συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εν όψει της μετάβασής του στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιάννης Παναγόπουλος, μετά το τέλος της συνάντησης, η ΓΣΕΕ ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να περιλάβει στις προγραμματικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ ζητήματα όπως μία μεγάλη αναδιανομή του εισοδήματος, ανάλογη με αυτή του 1981 επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου, την προστασία της κοινωνικής ασφάλισης και του δημόσιου τομέα.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ζήτησε το ΠΑΣΟΚ, όπως και σύσσωμη η αντιπολίτευση, να βρεθούν στο πλάι των κοινωνικών αγώνων που θα αναπτυχθούν στην επόμενη περίοδο.

«Ο κ. πρωθυπουργός μάς είπε στη Θεσσαλονίκη να μην περιμένουμε εκπλήξεις. Εξεπλάγημεν γιατί φαίνεται ότι εμείς οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί, ζούμε σε διαφορετική χώρα απ' ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγόπουλος σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη συμπρωτεύουσα.

Όπως επεσήμανε, ο κ. Καραμανλής «δεν έδωσε καμία απάντηση και προοπτική στις ανάγκες των πλατιών λαϊκών στρωμάτων».

Αναφερόμενος στα βαρέα και ανθυγιεινά ο κ. Παναγόπουλος σημείωσε ότι ούτε και σε αυτό το ζήτημα απάντησε ο πρωθυπουργός επί της ουσίας, και προειδοποίησε ότι θα έπρεπε «να φοβόμαστε γιατί η μέχρι στιγμής πρακτική είναι να κοπούν από εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους δικαιώματα και μάλιστα από εργαζόμενους που εργάζονται σε χαμηλής ποιότητας εργασίες και υπηρεσίες».