Πολιτική
Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2008 13:43

Δριμεία επίθεση Γ. Μανώλη στη Βουλή κατά του Γ. Αλογοσκούφη

Η σφοδρή επίθεση του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Μανώλη, κατά του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφη, «σημάδεψε» τη σημερινή συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή. ««Αν θέλετε ως υπουργείο να είστε αναξιόπιστοι σε σχέση με αυτά που είπατε στους βουλευτές της ΝΔ και στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, εμάς κανείς δεν μπορεί να μας βγάλει αναξιόπιστους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η σφοδρή επίθεση του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Μανώλη, κατά του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφη, «σημάδεψε» τη σημερινή συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Αφού υπογράμμισε ότι το υπουργείο Οικονομίας ως υπουργείο δεν γνωρίζει την αγορά εργασίας και παίρνει άδικες αποφάσεις, ο κ. Μανώλης εξαπέλυσε πυρά και κατά του υπουργού, λέγοντας: «Αν θέλετε ως υπουργείο να είστε αναξιόπιστοι σε σχέση με αυτά που είπατε στους βουλευτές της ΝΔ και στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, εμάς κανείς δεν μπορεί να μας βγάλει αναξιόπιστους».

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο βουλευτής της ΝΔ για το θέμα του αφορολογήτου των ελευθέρων επαγγελματιών και ειδικά για το ηλικιακό πλαφόν που επιβάλλεται με το νέο νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντας τη σχετική διάταξη απαράδεκτη.

«Πρώτος να βγω να στηρίξω το πρόγραμμα της ΝΔ, αλλά βρείτε μου στο πρόγραμμά μας πού είπαμε ότι οι άνθρωποι των 700 ευρώ πρέπει να φορολογούνται. Οφείλετε να το αλλάξετε», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μανώλης.

Απαντώντας στον κ. Μανώλη ο παριστάμενος υφυπουργός Οικονομικών Α. Μπέζας είπε ότι η κυβέρνηση δεν είναι σε καμιά περίπτωση αναξιόπιστη σε σχέση με αυτά που ισχυριστήκε από την αρχή: «Είπαμε ότι δεν είναι στην πρόθεσή μας να επιβαρυνθούν υπέρμετρα οι νέοι άνθρωποι που ξεκινούν τη δουλειά τους, στα πρώτα χρόνια της δραστηριότητάς τους».

Όπως διευκρίνισε, με το αφορολόγητο που εξακολουθεί να υπάρχει για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες και εμπόρους τα τρία πρώτα χρόνια της δραστηριότητάς τους, και με το πλέον αφορολόγητο για νέους έως 30 ετών, εξακολουθεί η δέσμευσή μας ότι δεν θα επιβαρυνθούν επιπρόσθετα οι νέοι άνθρωποι στο ξεκίνημα της ζωής τους.

«Το πρόβλημα των εργασιακών σχέσεων δεν λύνεται με τη φορολογική νομοθεσία», παρατήρησε και συμπλήρωσε: «Για την αντιμετώπιση του προβλήματος υπάρχει σχετική νομοθεσία που προβλέπει ότι είναι μη σύννομες εκείνες οι συμβάσεις έργου που υποκρύπτουν εξαρτημένη εργασία».