Πολιτική
Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2008 15:43

Ευ. Μπασιάκος: Ο κ. Αληφακιώτης δεν παραιτήθηκε για τη Βιστωνίδα

Ο κ. Αληφακιώτης δεν παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για το θέμα της Βιστωνίδας, αλλά οικειοθελώς επτά μήνες μετά την υπογραφή της απόφασης για την ανταλλαγή των ακινήτων της Μονής Βατοπεδίου, ξεκαθαρίζει σε δήλωσή του ο τ. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Μπασιάκος. «Είναι σαφές ότι δεν υπήρξε οποιοσδήποτε διωγμός του».

Ο κ. Αληφακιώτης δεν παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για το θέμα της Βιστωνίδας, αλλά οικειοθελώς επτά μήνες μετά την υπογραφή της απόφασης για την ανταλλαγή των ακινήτων της Μονής Βατοπεδίου, ξεκαθαρίζει σε δήλωσή του ο τ. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Μπασιάκος. Είναι σαφές ότι δεν υπήρξε οποιοσδήποτε διωγμός του, που μάλιστα να συνδέθηκε με την ανταλλαγή της λίμνης της Βιστωνίδας, καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μπασιάκος.

Όπως σημειώνει ο τ. υπουργός, «ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου, κ. Θ. Αληφακιώτης, ουδέποτε εξέφρασε, και μέχρι χθες, τις επιφυλάξεις του για την ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας, με βάση την ομόφωνη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αφού μάλιστα με την από 18/8/2005 επιστολή παραίτησής του, η οποία δημοσιοποιήθηκε με δελτίο Τύπου, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον Πρωθυπουργό, τους πρώην υπουργούς κ. Τσιτουρίδη και κ. Μπασιάκο και τον υφυπουργό κ. Κοντό για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν επί ενάμιση χρόνο, ως Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης».

Στη γραπτή του δήλωση με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και ειδικότερα, την απομάκρυνση του τότε γ.γ. του υπουργείου του, ο Ευάγγελος Μπασιάκος υπογραμμίζει ότι ο κ. Αληφακιώτης «παραιτήθηκε οικειοθελώς 7 μήνες μετά την υπογραφή της απόφασης (για την ανταλλαγή των ακινήτων της Μονής), δηλαδή τον Αύγουστο του 2005 και όχι σ΄ένα μήνα, όπως δηλώνει σήμερα».

Για του λόγου του το αληθές, ο κ. Μπασιάκος επισυνάπτει στη δήλωσή του τόσο το έγγραφο παραίτησης του τότε γ.γ., που φέρει ημερομηνία 18.08.2005, όσο και την απόφασή του να ορίσει στη θέση του προέδρου του ΔΣ του ΕΘΙΑΓΕ, άλλον επιστήμονα κι όχι τον κ. Αληφακιώτη, καθώς όπως τονίζει, παρότι η θέση προτάθηκε στον τελευταίο και εκείνος την είχε αρχικά αποδεχθεί, εντέλει δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να μείνει στην Αθήνα και θα επιστρέψει στα καθηγητικά του καθήκοντα στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι σαφές ότι δεν υπήρξε οποιοσδήποτε διωγμός του, που μάλιστα να συνδέθηκε με την ανταλλαγή της λίμνης της Βιστωνίδας», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μπασιάκος.