Πολιτική
Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2008 18:49

ΠΑΣΟΚ:«Τζάμπα μάγκας» ο Γ. Μανώλης

«Αντισυνταγματικό, άδικο και αντιαναπτυξιακό» χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ σύσσωμο ζητεί την απόσυρσή του. Κληθείς να σχολιάσει τις κατηγορίες του βουλευτή της ΝΔ, Γ. Μανώλη, περί αναξιοπιστίας του υπουργού Οικονομίας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο ελληνικός λαός χρησιμοποιεί την έκφραση «τζάμπα μάγκας».

«Αντισυνταγματικό, άδικο και αντιαναπτυξιακό» χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ σύσσωμο ζητεί την απόσυρσή του. Όπως διευκρίνισε το ν/σ είναι αντισυνταγματικό, καθώς το Σύνταγμα αναφέρει ότι οι Ελληνες πολίτες χωρίς διάκριση και αναλόγως με τις δυνάμεις τους πρέπει να φορολογούνται, κάτι που -όπως υποστήριξε- το νομοσχέδιο καταστρατηγεί.

Παράλληλα ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο αριθμός των κυβερνητικών βουλευτών που ενεγράφησαν για να μιλήσουν για το ν/σ στη Βουλή, είναι μόλις 13, γεγονός που, όπως είπε, «αποδεικνύει ότι ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να υπερασπιστούν το νομοσχέδιό για τη φορολογία».

Κληθείς τέλος, να σχολιάσει τις κατηγορίες του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Μανώλη, περί αναξιοπιστίας του υπουργού Οικονομίας, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο ελληνικός λαός χρησιμοποιεί την έκφραση «τζάμπα μάγκας». «Αν εννοεί ο κ. Μανώλης κάτι τέτοιο, μπορεί να το αποδείξει με την ψήφο του στη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στη Βουλή», παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.