Πολιτική
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2008 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ και βόρεια βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας κατά τόπους και στα υπόλοιπα κυρίως κεντρικά τμήματα.

ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ και βόρεια βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας κατά τόπους και στα υπόλοιπα κυρίως κεντρικά τμήματα.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές αρχικά στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά και μετά το μεσημέρι στη Δυτική Πελοπόννησο: Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί. Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας προς το βράδυ. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η θερμοκρασία θα φθάσει έως τους 34 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα στα βορειότερα για πρόσκαιρη βροχή η καταιγίδα προς το βράδυ. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας. Ανεμοι: Ασθενείς 2 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανώς κατά περιόδους ενδέχεται να είναι ισχυρές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ηπειρο, την Δυτική Μακεδονία και τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου κυρίως τις απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Από τη νύχτα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)