Κόσμος
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2008 14:32

Ομπάμα: Απειλή για την οικονομία η κρίση στη Lehman Brothers

Η κρίση που πλήττει την Lehman Brothers και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Wall Street αποτελεί μία μεγάλη απειλή για την αμερικανική οικονομία, δήλωσε ο δημοκρατικός υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία Μπάρακ Ομπάμα και υπογράμμισε την ανάγκη για εκσυγχρονισμό του οικονομικού συστήματος.

«Η κατάσταση με την Lehman Brothers και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι το τελευταίο σε ένα κύμα κρίσεων που έχουν προκαλέσει μία τεράστια αβεβαιότητα για το μέλλον των χρηματαγορών μας».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Μπάρακ Ομπάμα, αναφερόμενος στην κρίση που πλήττει την Lehman Brothers και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Wall Street, χαρακτηρίζοντάς την ως μεγάλη απειλή για την αμερικανική οικονομία.

«Η αναταραχή αποτελεί μία τεράστια απειλή για την οικονομία μας και την ικανότητα για δημιουργία εργασιών με καλές απολαβές που θα βοηθούν τους εργαζόμενους αμερικανούς να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, να αποταμιεύσουν για το μέλλον τους και να πληρώσουν τα ενυπόθηκα χρέη τους», προσθέσε ο δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters