Πολιτική
Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2008 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές και καταιγίδες στα βορειοανατολικά και πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές και καταιγίδες στα βορειοανατολικά και πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πρόσκαιρα κατά τόπους στα υπόλοιπα. Βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά από το απόγευμα 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Βελτίωση από το μεσημέρι. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι με πιθανότητα βροχής στα βόρεια. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις τοπικά στα βόρεια μέχρι 6 Μποφόρ. Θερμοκρασίας: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός. Λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής κυρίως στα βόρεια. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Πιθανότητα βροχών ή καταιγίδων κυρίως το απόγευμα. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις πρόσκαιρα το πρωΐ αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και το Αιγαίο. Τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη Ελλάδα γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)