Πολιτική
Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2008 15:29

Ο υπουργός Επικρατείας για το ρόλο του Ι. Διονυσόπουλου

Ερωτήσεις για το ρόλο του κ. Ιωάννη Διονυσόπουλου δέχθηκε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος. Όπως μετέδωσε χθες ο Alpha, ο κ. Διονυσόπουλος ήταν αυτός που υπέγραψε ως πρόεδρος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου τις δύο αρχικές γνωμοδοτήσεις με τις οποίες αναγνωριζόταν η κυριότητα της Βιστωνίδας στη Μονή Βατοπεδίου και εδώ και τρία χρόνια έχει τοποθετηθεί στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας με πολιτικό προϊστάμενο τον Θ. Ρουσόπουλο.

«Tο Νομικό Συμβούλιο ορίζει ένα σύμβουλο για κάθε υπουργείο, χωρίς να απαιτείται αίτημα του υπουργού. Πρόκειται για πλήρως αυτόνομη διαδικασία». Αυτό υποστήριξε σήμερα στο pressroom o κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Θ. Ρουσόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις για τον στενό του συνεργάτη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης,

Ιωάννη Διονυσόπουλο, ο οποίος πριν μεταπηδήσει στη Γ.Γ. ήταν στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Όπως μετέδωσε χθες ο Alpha, ο κ. Διονυσόπουλος ήταν αυτός που υπέγραψε ως πρόεδρος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου τις δύο αρχικές γνωμοδοτήσεις με τις οποίες αναγνωριζόταν η κυριότητα της Βιστωνίδας στη Μονή Βατοπεδίου.

Επίσης σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Ιωάννης Διονυσόπουλος έχει τοποθετηθεί εδώ και τρία χρόνια στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας με πολιτικό προϊστάμενο τον Θ. Ρουσόπουλο.

«Δεν πρέπει να συγχέουμε το νομικό σύμβουλο υπουργού με το νομικό σύμβουλο που έχει κάθε υπουργείο», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.