Πολιτική
Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2008 13:28

ΠΑΣΟΚ: Μία ακόμη πολιτική δίωξη κατά ενός ανεξάρτητου δικαστή

Απαράδεκτη τόσο νομικά, όσο και πολιτικά, χαρακτήρισε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, την πειθαρχική δίωξη του προέδρου Πρωτοδικών Ν. Σαλάτα. Όπως επισημαίνει, πρόκειται για «μία ακόμη πολιτική δίωξη κατά ενός ανεξάρτητου δικαστή, που δεν ανέχεται τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο έργο του».

Απαράδεκτη τόσο νομικά, όσο και πολιτικά, χαρακτήρισε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, την πειθαρχική δίωξη του προέδρου Πρωτοδικών Ν. Σαλάτα http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/18/1564773.htm .

Όπως επισημαίνει ο κ. Ρόβλιας, η πειθαρχική δίωξη του κ. Σαλάτα, «είναι ακόμη μια πολιτική δίωξη κατά ενός ανεξάρτητου δικαστή, που δεν ανέχεται τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο έργο του». «Και δυστυχώς, δεν είναι η μόνη. Η κυβέρνηση Καραμανλή τρέμει την ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Αυτή η ίδια κυβέρνηση, αφού πρώτα κορόιδεψε τους συμβασιούχους με υποσχέσεις μονιμοποίησής τους, στη συνέχεια, με εκφοβισμούς και πειθαρχικά μέτρα, προσπαθεί να αποτρέψει ακόμα και τη δικαστική δικαίωσή τους», υπογράμμισε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:

«Ο καθαρά πολιτικός χαρακτήρας της πειθαρχικής δίωξης αποδεικνύεται και από κάτι ακόμα. Ενώ έχουν εκδοθεί και άλλες παρόμοιες αποφάσεις υπέρ συμβασιούχων, αντίθετες προς την γνωστή "τηλε-απόφαση" του Αρείου Πάγου, επελέγη ο συγκεκριμένος δικαστικός λειτουργός, που είναι και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ως στόχος πειθαρχικής δίωξης». «Προφανώς», σημειώνει ο κ. Ρόβλιας, «στοχοποιήθηκε, όχι μόνο για την ανεξάρτητη δικανική κρίση του, αλλά και για την ενοχλητική, για την κυβέρνηση, συνδικαλιστική του δράση. Μετά την δίωξη Μπάγια, ακολουθεί η δίωξη Σαλάτα και ο κατήφορος συνεχίζεται».

Με αφορμή την πειθαρχική δίωξη, ο κ. Ρόβλιας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «για μια ακόμη φορά, κάνει ότι δεν ακούει και δεν βλέπει». «Ο κ. Χατζηγάκης επιλέγει τη σιωπή. Γι’ αυτό και εμείς ξαναρωτάμε: πού τελειώνει ο κατήφορος κ. Χατζηγάκη;», κατέληξε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.