Πολιτική
Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2008 12:24

Γ. Παπανδρέου: Αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ

Όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ και της κυβέρνησης, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, σε φιλική συζήτηση που είχε αργά χθες το βράδυ με δημοσιογράφους στο περιθώριο δείπνου με βουλευτές του Κινήματος που μετέχουν στο τρίτο θερινό τμήμα της Βουλής. «Δεν έχουν χάσει μόνο τη μπάλα, έχουν χάσει και το γήπεδο»

Όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ και της κυβέρνησης, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, σε φιλική συζήτηση που είχε αργά χθες το βράδυ με δημοσιογράφους στο περιθώριο δείπνου που παρέθεσε στους βουλευτές του Κινήματος που μετέχουν στο τρίτο θερινό τμήμα της Βουλής.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου στην αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου κυβέρνησης και ΝΔ συνέβαλαν κυρίως δύο παράγοντες: η συνειδητοποίηση από την πλευρά του κόσμου και η συστηματική προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη των προβλημάτων που το φέρνει πιο κοντά στο λαό.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι καταγράφονται φυσιολογικές εξελίξεις, οι οποίες έχουν τις αιτίες τους στα προβλήματα του κόσμου και την κυβερνητική πολιτική, ενώ για την παρουσία των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι στη ΔΕΘ έγινε αντιπαράθεση θέσεων, χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντικό το γεγονός ότι «τώρα ο κόσμος ακούει».

Η χώρα, εκτίμησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «δεν είναι σε καλή κατάσταση, δεν είναι η Ελλάδα του 2004». «Η κυβέρνηση και ο κ. Καραμανλής δεν έχουν χάσει μόνο τη μπάλα, έχουν χάσει και το γήπεδο», παρατήρησε χαρακτηριστικά απαντώντας σε σχετική ερώτηση και κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια ανασχηματισμού, τόνισε πως «αν δεν είναι ανασχηματισμός ουσίας και περιοριστεί μόνο σε αλλαγές προσώπων, θα είναι ένας ανασχηματισμός για να σωθούν».

Στη συζήτηση με τους βουλευτές κυριάρχησε το θέμα των δημοσκοπήσεων και της αντιστροφής του κλίματος, ωστόσο επισημάνθηκε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις συμπεριφορές. Όλα αυτά, τόνισε ο Γ. Παπανδρέου, σημαίνουν μεγαλύτερες ευθύνες για το ΠΑΣΟΚ και γι αυτό απαιτείται από όλους σοβαρότητα, υπευθυνότητα και συνέπεια.

Ερωτηθείς που θα δώσει το βάρος το ΠΑΣΟΚ από δω και πέρα, ο κ. Παπανδρέου έθεσε ως πρώτο θέμα «τα οικονομικά του κόσμου», τα οποία συνδύασε με την «έλλειψη κοινωνικού κράτους». Όπως εκτίμησε, αν λειτουργούσε η υγεία και η παιδεία, οι πολίτες δεν θα αισθάνονταν τόσο πολύ το οικονομικό βάρος. Επίσης, προτεραιότητες για το ΠΑΣΟΚ αποτελούν τα θέματα διαφάνειας και η ανεργία. Στο σημείο αυτό, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε τη θέση του για ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των αποφάσεων των υπουργών, οι οποίοι θα τελούν υπό το διαρκή έλεγχο των πολιτών.