Πολιτική
Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2008 17:46

Αλ. Αλαβάνος: Το ΠΑΣΟΚ κλείνει την πόρτα, εμείς επιμένουμε

«Εμείς, σε μια στιγμή μεγάλης κρίσης της ΝΔ, θεωρούμε ότι, παρά τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν, τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης οφείλουν να προτάξουν μια σειρά κοινά ζητήματα απέναντι στην Ν.Δ. Και μας έχει κάνει εντύπωση το ότι ΠΑΣΟΚ κλείνει αυτήν την πόρτα. Εμείς επιμένουμε». Τα παραπάνω δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος.

«Εμείς, σε μια στιγμή μεγάλης κρίσης της ΝΔ, θεωρούμε ότι, παρά τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν, τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης οφείλουν να προτάξουν μια σειρά κοινά ζητήματα απέναντι στην Ν.Δ. Και μας έχει κάνει εντύπωση το ότι ΠΑΣΟΚ κλείνει αυτήν την πόρτα. Εμείς επιμένουμε».

Τα παραπάνω δήλωσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος ερωτηθείς σχετικά με τις προτάσεις συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ που υπέβαλε σε συνέντευξή του στο Εθνος της Κυριακής.

Ο κ. Αλαβάνος επανέλαβε το περιεχόμενο των προτάσεών του που αφορούν, μεταξύ άλλων, την κοινή δράση σχετικά με τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της Ολυμπιακής, τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, καθώς και πρωτοβουλίες ώστε να μην εγκατασταθεί στου Σούδα το Κέντρο Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής του ΝΑΤΟ.

Σε ερώτηση αν ±σε επίπεδο εκλογών, όταν αυτές γίνουν, υπάρχει κανένα παραθυράκι πια» για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Αλαβάνος απάντησε: «Κοιτάξτε, οι διαφορές μας είναι μεγάλες. Εμείς όμως, όπως κάναμε μέχρι τώρα εδώ και χρόνια, επιμένουμε σε συγκεκριμένα σημεία που θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε. Όχι σε γενικότερο επίπεδο, βεβαία. Δυστυχώς, όμως, το ΠΑΣΟΚ κλείνει την πόρτα».