Πολιτική
Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2008 20:42

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση έχει πάρει διαζύγιο από την κοινωνία

Τη θέση πως «η χώρα χρειάζεται αλλαγή πορείας, η οποία δεν μπορεί να γίνει από τη σημερινή κυβέρνηση ή από μια ανασχηματισμένη κυβέρνηση με τον Κώστα Καραμανλή» εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Πρόσθεσε ακόμη πως το κυβερνών κόμμα έχει πάρει διαζύγιο από την κοινωνία και δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα.

Τη θέση πως «η χώρα χρειάζεται αλλαγή πορείας, η οποία δεν μπορεί να γίνει από τη σημερινή κυβέρνηση ή από μια ανασχηματισμένη κυβέρνηση με τον Κώστα Καραμανλή» εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Πρόσθεσε ακόμη πως το κυβερνών κόμμα έχει πάρει διαζύγιο από την κοινωνία και δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου επισήμανε δήλωση του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Δημήτρη Μπάγια, ο οποίος ανέφερε ότι μόνη αρμόδια αρχή να αξιολογήσει και να εκφράσει άποψη και τελική απόφαση για τη συμπεριφορά υπουργών είναι η Βουλή και χαρακτήρισε λόγια συγκάλυψης τα περί παραπλάνησης υπουργών στην υπόθεση.

Απορρίπτοντας τις αιτιάσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση, ανέφερε πως ο κ. Ρουσόπουλος έχει πάρει διαζύγιο με την κοινή λογική και χαρακτήρισε «χονδροειδέστατο» τον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί, όπως ανέφερε, να παραπλανήσει τους Έλληνες πολίτες.

Ερωτηθείς για τα όσα καταλόγισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη Μονή Τοπλού, εξέφρασε την απορία γιατί ο κ. Αλαβάνος επιμένει να βάζει το ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση για θέματα πολιτικής που αφορούν στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση εκχωρεί ή ανταλλάσσει δημόσιο πλούτο.