Πολιτική
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2001 19:48

Δυναμική η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τη Eurostat

Θετικά για την ελληνική οικονομία είναι τα σχόλια που εμπεριέχονται σε έκθεση της Eurostat, της Στατιστικής Υπηρεσίας των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στις Βρυξέλλες, με αφορμή την είσοδο της χώρας μας στην ευρωζώνη.

Μεταξύ άλλων, στην εν λόγω έκθεση επισημαίνεται, ότι η ελληνική οικονομία είναι «ιδιαιτέρως δυναμική», καθώς εμφανίζει τους υψηλότερους ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης, 3,4% του ΑΕΠ. Παράλληλα, η Ελλάδα διακρίνεται από τις άλλες χώρες της ζώνης για την υψηλή κατανάλωση των νοικοκυριών, που εστιάζεται κυρίως σε προϊόντα διατροφής αλλά και από την παραγωγή της, η οποία χαρακτηρίζεται από έντονη δραστηριότητα στο εμπόριο, τις μεταφορές και τις τηλεπικοινωνίες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Eurostat, με βάση την κατανομή των δαπανών επισημαίνει, ότι οι Ελληνες δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην «καλή ζωή», δεδομένου, ότι ένα μεγάλο μέρος των εξόδων των νοικοκυριών διοχετεύεται στα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, καθώς επίσης και στον τομέα της ένδυσης.

Στην έκθεση, τέλος, ο ευρωπαϊκός οργανισμός δεν παραλείπει να επισημάνει, ότι η χώρα μας έχει το χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα, το οποίο είναι κατά 32% χαμηλότερο από τον μέσο όρο των χωρών της ευρωζώνης.