Κόσμος
Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2008 10:45

Μετέωρη η τηλεοπτική αναμέτρηση Ομπάμα-Μακέιν

Μετέωρη παραμένει η σημερινή πρώτη τηλεοπτική μονομαχία του Μπάρκα Ομπάμα με τον Τζον Μακέιν, καθώς ο δεύτερος δεν έχει αποσαφηνίσει εάν τελικά θα παραστεί στην αναμέτρηση.

Μετέωρη παραμένει η σημερινή πρώτη τηλεοπτική μονομαχία του Μπάρακ Ομπάμα με τον Τζον Μακέιν, καθώς ο δεύτερος δεν έχει αποσαφηνίσει εάν τελικά θα παραστεί στην αναμέτρηση.

Υπενθυμίζεται ότι Ρεπουμπλικανός υποψήφιος είχε ζητήσει την αναβολή της αναμέτρησης, δηλώνοντας ότι δεν θέλει να συμμετάσχει σε μια συζήτηση όσο δεν θα έχει υπάρξει συμφωνία για τη διάσωση του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Το επιχείρημά του αντικρούεται από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών που αντιτείνει ότι τα μέλη του αμερικανικού Κονγκρέσου δεν περιμένουν τον Μακέιν για να ασχοληθούν με το θέμα και ότι η απόφαση του γερουσιαστή της Αριζόνα να διακόψει την προεκλογική του εκστρατεία και να ζητήσει αναβολή της τηλεοπτικής αναμέτρησης πηγάζει από την καθοδική του πορεία στις δημοσκοπήσεις.

Η τηλεοπτική αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για τις 21.00 (04.00 ώρα Ελλάδος) στο Πανεπιστήμιο του Μισισίπι στην Οξφόρδη. Θα διαρκέσει 90 λεπτά και θα επικεντρωθεί στα μεγάλα θέματα της διεθνούς πολιτικής, της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και ενδεχομένως και στην κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ο Μπάρακ Ομπάμα θα φθάσει το απόγευμα στην Οξφόρξη, ενώ από το περιβάλλον του Τζον Μακέιν έγινε γνωστό ότι το πρόγραμμά του δεν προβλέπει τίποτε για σήμερα.

«Ελπίζω ότι θα έλθει», δήλωσε ο Μπάρακ Ομπάμα και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι είναι απολύτως δυνατόν να κάνεις δυο πράγματα ταυτόχρονα, αυτό εντάσσεται στις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να γίνει κανείς πρόεδρος των ΗΠΑ».

«Η οικονομία μας βρίσκεται σε κρίση και η χώρα μας αντιμετωπίζει δύο πολέμους στο εξωτερικό», τόνισε ο δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ και υπογράμμισε ότι «οι Αμερικανοί έχουν το δικαίωμα να ακούσουν απευθείας με ποιόν τρόπο εγώ και ο γερουσιαστής Μακέιν εννοούμε να ηγηθούμε αυτής της χώρας».

«Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για να θέσουμε την εκστρατεία μας σε αναστολή ή για να αγνοήσουμε όλα τα προβλήματα τα οποία θα αντιμετωπίσει ο επόμενος πρόεδρος» κατέληξε ο Ομπάμα σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο