Πολιτική
Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2008 18:27

Σε αντιμονοπωλιακή συσπείρωση και απειθαρχία στην ΕΕ καλεί το ΚΚΕ

«Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να εγκλωβιστούν στο δίλημμα περισσότερο ή λιγότερο κράτος για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Καμιά μορφή διαχείρισης δεν μπορεί να την ματαιώσει». Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να εγκλωβιστούν στο δίλημμα περισσότερο ή λιγότερο κράτος για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Καμιά μορφή διαχείρισης δεν μπορεί να την ματαιώσει. Και οι δυο φορτώνουν, από διαφορετικό δρόμο, τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στο λαό».

Τα παραπάνω αναφέρει μεταξύ άλλων το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τη διεθνή κρίση προσθέτοντας πως

το οικονομικό μοντέλο της ΕΕ δεν είναι διαφορετικό από αυτό των ΗΠΑ. «Και στα δυο η κρατική παρέμβαση υπήρχε πάντα. Λειτουργούσε και λειτουργεί υπέρ των μονοπωλίων και σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων» προσθέτει.

«Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία. Αντιμονοπωλιακή συσπείρωση και απειθαρχία στην ΕΕ, ισχυρό ΚΚΕ. Αυτή πρέπει να είναι η λαϊκή απάντηση» καταλήγει.