Κόσμος
Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008 13:17

ΗΠΑ: Σήμερα το ντιμπέιτ Πέιλιν- Μπάιντεν

Τα ξίφη τους θα διασταυρώσουν σήμερα οι δύο υποψήφιοι αντιπρόεδροι των ΗΠΑ Σάρα Πέιλιν και Τζο Μπάιντεν, στη μεταξύ τους τηλεοπτική αναμέτρηση, αν και την προσοχή όλων αναμένεται να κλέψει η ρεπουμπλικανή «πρωτοεμφανιζόμενη» σε τηλε-μονομαχίες υποψήφια, η οποία θα κληθεί να ανατρέψει τις αμφιβολίες για το αν τελικά μπορεί να τα καταφέρει.

Τα ξίφη τους θα διασταυρώσουν σήμερα οι δύο υποψήφιοι αντιπρόεδροι των ΗΠΑ Σάρα Πέιλιν και Τζο Μπάιντεν, στη μεταξύ τους τηλεοπτική αναμέτρηση.

Ωστόσο, την προσοχή όλων αναμένεται να κλέψει η ρεπουμπλικανή «πρωτοεμφανιζόμενη» σε τηλε-μονομαχίες υποψήφια, η οποία θα κληθεί να ανατρέψει τις αμφιβολίες για το αν τελικά μπορεί να τα καταφέρει.

Η άπειρη -στις μεγάλες πολιτικές προκλήσεις- κυβερνήτης της Αλάσκας, που αποτέλεσε την επιλογή-έκπληξη του Μακέιν τον Αύγουστο, απέκτησε γρήγορα διασημότητα.

Ωστόσο η έλλειψη πολιτικής εμπειρίας σε εθνικό επίπεδο και οι διστακτικές και σπάνιες συνεντεύξεις της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ήγειραν αμφιβολίες για την ετοιμότητά της να αναλάβει τη θέση της αντιπροέδρου, καθώς επίσης και επικρίσεις ακόμα και από το εσωτερικό των ρεπουμπλικανών.

Από την πλευρά του ο 65χρονος Τζο Μπάιντεν που έχει διατελέσει πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας καλείται σήμερα και αυτός να αντιμετωπίσει τις δικές του προκλήσεις.

Ο δημοκρατικός υποψήφιος αντιπρόεδρος θα προσπαθήσει να χαλιναγωγήσει την τάση να μιλάει πολύ και να κάνει λάθη. Θα πρέπει επίσης να κινηθεί προσεκτικά προκειμένου να αντιπαρατεθεί στην Πέιλιν χωρίς να φανεί ούτε συγκαταβατικός ούτε επιθετικός.

Πηγή: Reuters