Κόσμος
Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008 16:54

Ολι Ρεν: Σημαντική η επίλυση του Σκοπιανού

Την ανάγκη να εκπληρωθούν από την ΠΓΔΜ τα κριτήρια για την προσχώρησή της στην ΕΕ και να επιλυθεί το πρόβλημα του ονόματος με την Ελλάδα υπογράμμισε ο αρμόδιος για τη Διεύρυνση Επίτροπος Ολι Ρεν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβενκόφσκι.

Την ανάγκη να εκπληρωθούν από την ΠΓΔΜ τα κριτήρια για την προσχώρησή της στην ΕΕ και να επιλυθεί το πρόβλημα του ονόματος με την Ελλάδα υπογράμμισε ο αρμόδιος για τη Διεύρυνση Επίτροπος Ολι Ρεν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, μετά από συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες.

«Είναι σημαντικό να επιλυθεί η διαφορά με την Ελλάδα στο θέμα του ονόματος» ανέφερε ο κ. Ρεν, χαρακτηρίζοντας το ζήτημα «διμερές».

Σχετικά με την πορεία των μεταρρυθμίσεων στα Σκόπια, επισήμανε την πρόοδο προσθέτοντας όμως ότι απαιτούνται ακόμα «σημαντικές προσπάθειες».

Από την πλευρά του ο κ. Τσερβνκόφσκι τόνισε ότι η χώρα του είναι «σταθερά προσανατολισμένη και αποφασισμένη» να καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επιτυχή έκβαση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

«Είμαστε έτοιμοι για ένα δίκαιο συμβιβασμό, ο οποίος δεν θα θίγει την εθνική και πολιτιστική μας ταυτότητα» επανέλαβε, εκφράζοντας την ελπίδα να επιδείξει ευελιξία κι η ελληνική πλευρά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ