Κόσμος
Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008 19:07

ΗΠΑ: Ντιμπέιτ των υποψηφίων για την αντιπροεδρία

Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Τζο Μπάιντεν και η Ρεπουμπλικανή αντίπαλος του Σάρα Πέιλιν, θα βρεθούν απόψε αντιμέτωποι στο πλαίσιο ντιμπέιτ.

Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Τζο Μπάιντεν και η Ρεπουμπλικανή αντίπαλος του Σάρα Πέιλιν, θα βρεθούν απόψε αντιμέτωποι στο πλαίσιο του μοναδικού ντιμπέιτ που θα έχουν μεταξύ τους, περίπου έναν μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές της 4ης Νοεμβρίου.

Οι δύο υποψήφιοι για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ τηρούν χαμηλούς τόνους σε ό,τι αφορά στη σημερινή τηλεοπτική τους αναμέτρηση, κατά την οποία θα τεθούν επί τάπητος πολλά θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται να προσελκύσει η Σ. Πέιλιν, λόγω της απειρίας της, ενώ η ίδια θα προσπαθήσει να διαψεύσει όσους τη θεωρούν ακατάλληλη για την αμερικανική αντιπροεδρία.

Το ντιμπέιτ, που θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον του Μισούρι και θα αρχίσει στις 9 το βράδυ, αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγαλύτερου τηλεοπτικού κοινού από αυτό των 52 εκατομμυρίων Αμερικανών που παρακολούθησαν την αναμέτρηση της προηγούμενης εβδομάδας μεταξύ του Μπάρακ Ομπάμα και του Τζον Μακέιν.

«Περιμένω με ανυπομονησία το αυριανό ντιμπέιτ, για να μιλήσω στους Αμερικανούς σχετικά με την ξεκάθαρη επιλογή που θα έχουν στις 4 Νοεμβρίου», δήλωσε χθες η υποψήφια των Ρεπουμπλικανών και κυβερνήτης της Αλάσκας, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Από την πλευρά του, ο Τζο Μπάιντεν, προεδρεύων της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, αναμένεται να προκαλέσει την αντίπαλό του κατά την αποψινή συνάντηση, προσέχοντας ωστόσο να μην θεωρηθεί ούτε πολύ συγκαταβατικός, ούτε επιθετικός.

Reuters, Associated Press, CNN