Πολιτική
Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2008 08:12

Επισκόπηση ελληνικού Τύπου

Το μήνυμα του πρωθυπουργού για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, οι δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και το νομοσχέδιο για την προστασία των δανειοληπτών και η παγκόσμια οικονομική κρίση, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, οι δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και το νομοσχέδιο για την προστασία των δανειοληπτών και η παγκόσμια οικονομική κρίση, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.

Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ'αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ανοίξτε τις πόρτες των υπουργείων. Αυστηρή εντολή του πρωθυπουργού στα κυβερνητικά στελέχη...".

* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Φρένο στις κατασχέσεις των ακινήτων. Η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την προστασία των δανειοληπτών".

* Η ΑΥΓΗ: "Μέτρο προστασίας για επιτόκια, δάνεια και ταμεία. Προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης".

* ΑΥΡΙΑΝΗ: "Κρίσιμο ραντεβού Ζαγοριανού- Σίκατσεκ την Δευτέρα στο Μόναχο. Στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης περνάει η καυτή λίστα με τις μίζες της Siemens".

* ΤΟ ΒΗΜΑ: "Επιχείρηση αναστήλωσης κύρους και ηθικού στη ΝΔ εν μέσω δηλητηριωδών φημών, συναντήσεων και γευμάτων. Προειδοποιήσεις και συστάσεις Καραμανλή προς υπουργούς".

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ξεκαθαρίζει τη θέση του ο Καραμανλής και προειδοποιεί: Ούτε βήμα πίσω. Μηνύματα του πρωθυπουργού προς πάσα κατεύθυνση".

* ΕΘΝΟΣ: "Παράσταση με ληγμένες εξαγγελίες. Σε 15' ο Καραμανλής ξεπέταξε οικονομική και πολιτική κρίση".

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Με τις φήμες περί πρόωρων εκλογών να οργιάζουν, ο Πρωθυπουργός συγκάλεσε χθες έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο και πήρε... Δάνειο... ζωής με μέτρα για δανειολήπτες και οικονομικά ασθενέστερους."

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Κατηγορώ Καραμανλή εναντίον των υπουργών του. Τους έριξε όλες τις ευθύνες για την κακή πορεία και τη φθορά της ΝΔ".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Βρήκε το δίλημμα, αναζητεί το χρόνο των εκλογών. Το "κραχ" απομακρύνει προς το παρόν τις πρόωρες κάλπες. Το χαρτί της σταθερότητας και του "κοινωνικού προσώπου" παίζει τώρα ο πρωθυπουργός".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Επιχείρησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, ο Καραμανλής με 20λεπτο μονόλογο χθες στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο".

* ΕΣΤΙΑ: "Τα σενάρια περί εκλογών. Τι αποκλείεται κα τι πιθανολογείται".

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αυστηρές συστάσεις και σε υπουργούς απηύθυνε χθες ο κ. πρωθυπουργός".

* Ο ΛΟΓΟΣ: "Επιχείρηση "φυγή προς τα εμπρός". "Αλλαγή ατζέντας" , η επιλογή του πρωθυπουργού. Αυστηρό μήνυμα Καραμανλή στους υπουργούς".

* ΤΑ ΝΕΑ: "Πρόβα εκλογών με πυροτεχνήματα. Θυμήθηκε την κοινωνία, καλοπιάνει βουλευτές".

* Η ΝΙΚΗ: "Εξπρές - Καραμανλής καθάρισε σε 20'. Έκανε ρεκόρ με το πιο γρήγορο Υπουργικό Συμβούλιο".

* ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: "Καραμανλής: Πάμε όλοι μαζί. Κάλεσμα του πρωθυπουργού σε ψηφοφόρους και βουλευτές".

* ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Με το όπλο παρά πόδα ο πρωθυπουργός".

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Λαϊκή πάλη αντεπίθεσης για τις άμεσες ανάγκες. Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τη διεθνή οικονομική κρίση".

* Η ΧΩΡΑ: "Η κυβέρνηση εγγυάται και το τελευταίο ευρώ. ¶μεσα μέτρα για την προστασία των δανειοληπτών".

* City Press: "Κ. Καραμανλής στο υπουργικό συμβούλιο. Εντολή για δουλειά και συσπείρωση."

* Metropolis: "Νομοθετική "ασπίδα" για τους δανειολήπτες".

Θεσσαλονίκη

* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Θηλιά" τα επιτόκια. Γολγοθάς για τους δανειολήπτες".

* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Η κρίση φέρνει μέτρα σε Ηνωμένες Πολιτείες, Ευρώπη και Ελλάδα. Καθησυχαστικός ο Κ. Καραμανλής αλλάζει την ατζέντα, ίσως και ενόψει πρόωρων εκλογών- Παρέμβαση Παπούλια για την οικονομία".

* ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Παπούλιας και Καραμανλής ζητούν ισχυρό δίκτυο κοινωνικής προστασίας για να αντιμετωπισθεί η μεγάλη διεθνής κρίση".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ