Πολιτική
Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2008 17:12

ΚΚΕ: Δεν απαλύνεται η ακραία φτώχεια με τις κυβερνητικές εξαγγελίες

«Οι τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης, καθώς και οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν καν να απαλύνουν την ακραία φτώχεια. Δεν καλύπτουν ούτε όσους δεινοπαθούν και βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Οι τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης, καθώς και οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν καν να απαλύνουν την ακραία φτώχεια. Δεν καλύπτουν ούτε όσους δεινοπαθούν και βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης».

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, προσθέτοντας ακόμη πως τα μέτρα προτείνουν για τα χρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά «στην ουσία είναι μέτρα στήριξης των τραπεζιτικών μονοπωλίων».

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα με κοινό μέτωπο να διεκδικήσουν μέτρα για τα χρεωμένα νοικοκυριά:

«Διακοπή κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων των εργαζομένων από χρέη στεγαστικών δανείων για κύρια κατοικία. Νομοθετική κατάργηση της δυνατότητας των τραπεζών να προβαίνουν σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς της κύριας κατοικίας των δανειοληπτών.

«Πάγωμα» όλων των δανείων που έχουν λάβει ως εργαζόμενοι σημερινοί άνεργοι.

Επιδότηση ενοικίου για τους ανέργους, νέους και νέες. ¶τοκα στεγαστικά δάνεια για νέα ζευγάρια για απόκτηση κύριας κατοικίας.

Κατάργηση του ανατοκισμού σε όλα τα δάνεια. Έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα του συνόλου των τόκων δανείου για την απόκτηση κύριας κατοικίας».