Πολιτική
Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2008 12:00

Βουλή - Αγιασμός για την έναρξη των εργασιών της B’ Συνόδου

Χωρίς την παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της γ.γ. του ΚΚΕ τελέστηκε σήμερα από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο ο αγιασμός για την έναρξη των εργασιών της B' Συνόδου της ΙΒ' περιόδου της ολομέλειας της Βουλής. Την Τετάρτη η πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Χωρίς την παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπόθεση Βατοπεδίου, τελέστηκε σήμερα από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο ο αγιασμός για την έναρξη των εργασιών της B' Συνόδου της ΙΒ' περιόδου της ολομέλειας της Βουλής. Aπούσα από την τελετή ήταν και η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, που πραγματοποιούσε επίσκεψη στην τεχνική βάση της Ολυμπιακής.

Τον Αρχιεπίσκοπο προϋπάντησε στη Βουλή ο α' αντιπρόεδρος Γιώργος Σούρλας, για να ακολουθήσει ο καθιερωμένος αγιασμός και η ευχή του κ. Ιερωνύμου για καλή χρονιά με «πλούσιο και δημιουργικό έργο προς ωφέλεια όλων, του λαού και της πατρίδας μας».

Αύριο θα πραγματοποιηθεί η εκλογή δύο επιπλέον αντιπροέδρων -κατ' επιταγήν του νέου κανονισμού της Βουλής- δηλαδή, του στ' αντιπροέδρου από το τέταρτο κόμμα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ) και του ζ' αντιπροέδρου από το πέμπτο κόμμα της αντιπολίτευσης (ΛΑΟΣ). Επίσης θα πραγματοποιηθεί η εκλογή δύο κοσμητόρων και τεσσάρων γραμματέων από τη συμπολίτευση (ΝΔ), η εκλογή ενός κοσμήτορα και ενός γραμματέα από την αξιωματική αντιπολίτευση (ΠΑΣΟΚ) καθώς και η εκλογή ενός γραμματέα από το δεύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ).

Η πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη με τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Πολιτισμού με τίτλο «Ίδρυση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία "ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ"».