Πολιτική
Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2008 15:57

Αμεση εγγύηση των καταθέσεων χωρίς το σημερινό όριο ζητά ο Αλ. Αλαβάνος

Την άμεση εγγύηση του κράτους στις λαϊκές καταθέσεις χωρίς το σημερινό όριο ζήτησε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, αναφερόμενος στις νέες διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Την άμεση εγγύηση του κράτους στις λαϊκές καταθέσεις χωρίς το σημερινό όριο ζήτησε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, αναφερόμενος στις νέες διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/06/1572870.htm .

Πιο αναλυτικά, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Λυγερού «Εν ονόματι της Μακεδονίας», ο κ. Αλαβάνος ανέφερε πως στην Ελλάδα υπάρχει νόμος του 2000, με τον οποίον εγγύηση των καταθέσεων υπάρχει όχι από το κράτος, αλλά από ένα διατραπεζικό Ταμείο «Εγγυήσεις Καταθέσεων», με όριο μάλιστα σήμερα της 20.000 ευρώ.

«Εμείς ζητάμε να καταργηθεί αμέσως ο νόμος 2232/2000, να υπάρξει, μέσα από νομοθετική πράξη, άμεση εγγύηση του κράτους στις λαϊκές καταθέσεις, σε αυτές που διεθνώς καλούνται «retails saving deposits», χωρίς το σημερινό όριο. Μόνο έτσι θα υπάρξει και μια ασφάλεια στον κόσμο αλλά και το κράτος θα ανακτήσει τον ελεγκτικό του ρόλο στον τραπεζικό τομέα»

πρόσθεσε ο κ. Αλαβάνος.