Κόσμος
Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 15:13

Φιλιππίνες: Απέραντη θλίψη για τους σχεδόν 100 νεκρούς που άφησε πίσω της η καταιγίδα Νάλγκε

Απέραντη θλίψη στις Φιλιππίνες από τη σφοδρή τροπική καταιγίδα Νάλγκε,που κόστισε τη ζωή σε 98 ανθρώπους.

Απέραντη θλίψη στις Φιλιππίνες από τη σφοδρή τροπική καταιγίδα Νάλγκε, που κόστισε τη ζωή σε 98 ανθρώπους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος των Φέρντιναντ Μάρκος Τζούνιορ, θα πετάξει πάνω από τις πληγείσες περιοχές σήμερα, ενώ η εναέρια επιθεώρηση θα επικεντρωθεί κυρίως σε βυθισμένα χωριά κοντά στη Μανίλα. 

Παράλληλα, όπως αναφέρει η υπηρεσία καταστροφών της χώρας, περισσότεροι από τους μισούς θανάτους που αναφέρθηκαν, έχουν καταγραφεί στα νότια, στο Μπανγκσαμόρο. Η περιοχή έχει αναφέρει μέχρι στιγμής 53 θανάτους και 22 αγνοούμενους. 

Το πρακτορείο σημειώνει ακόμη ότι μέχρι στιγμής 63 έχουν δηλωθεί αγνοούμενοι, ενώ 69 φέρεται να τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας. Την ίδια στιγμή, σε σχεδόν 757,84 εκατ. πέσος (13,7 εκατ. δολάρια), αποτιμήθηκαν οι ζημιές που προκάλεσε η Νάλγκε, στη Νοτιοανατολική Ασία. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η καταιγίδα, αναμένεται να φύγει από τις Φιλιππίνες σήμερα και αναμένεται να κινηθεί προς την Κίνα.

Σημειώνεται ότι η νοτιοανατολική χώρα πλήττεται από 20 τυφώνες κάθε χρόνο, με συχνές κατολισθήσεις και πλημμύρες. Μία από τις πρόσφατες καταιγίδες στη χώρα ήταν η «Μέγκι» που στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν 130 ανθρώπους. 

naftemporiki.gr