Πολιτιστικά
Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 10:14

Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Ζερβός

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 65 ετών, ο ηθοποιός Ηλίας Ζερβός. Τη θλιβερή είδηση γνωστοποίησε ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
 

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 65 ετών, ο ηθοποιός Ηλίας Ζερβός. Τη θλιβερή είδηση γνωστοποίησε ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ο ηθοποιός ήταν ιοδιδίτερα αγαπητός καθώς πρωταγωνίστησε σε τηλεοπτικές σειρές που μεγάλωσαν ολόκληρες γενιές όπως το «Κωνσταντίνου και Ελένης» αλλά και στο «Άκρως Οικογενειακόν».

Η ανάρτηση
«Με μεγάλη θλίψη μόλις μάθαμε ένα τραγικό νέο. Έφυγε ξαφνικά από κοντά μας ο αγαπημένος μας Ηλίας Ζερβός. Ο καλός μας φίλος, ο άξιος πολυτάλαντος συνάδελφος μας, που έδωσε το στίγμα του στο Θέατρο και  την τηλεόραση με υπέροχους ρόλους,  που χάρισε την ιδιαίτερη φωνή του σε δεκάδες ήρωες κινουμένων σχεδίων κι αγαπήθηκε από μικρούς κ μεγάλους, ο αγωνιστής ηθοποιός για τα δικαιώματα των ηθοποιών έφυγε αθόρυβα… Αγαπημένε μας φίλε καλό ταξίδι…» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Ηλίας Ζερβός είχε συμμετάσχει σε πολλά θεατρικά έργα και τηλεοπτικές σειρές. Από το 1990 συνεργαζόταν με την Audio Visual και άλλες εταιρείες μεταγλώττισης, δανείζοντας τη φωνή του σε κινούμενα σχέδια, σε αφηγήσεις και σκηνοθετώντας μεταγλωττισμένες σειρές. Έχει αποφοιτήσει από την δραματική σχολή Βεάκη, ενώ ήταν και πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (νυν Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών). Ήταν μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Το 2014 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής (στον Βόρειο τομέα) με τον συνδυασμό Δύναμη Ζωής της Ρένας Δούρου.

Ανάμεσα στις δημοφιλείς σειρές που έχει συμμετάσχει είναι το «Κωνσταντίνου και Ελένης», όπου υποδύθηκε τον δικηγόρο του Χάρη Ρώμα, Κωνσταντίνου Κατακουζινού, «Άκρως Οικογενειακών», «Τα Μαχαιρώματα», «Πολυκατοικία», «Λίφτινγκ» και άλλες.

Δήλωση του Πάνου Σκουρολιάκου για την απώλεια του Ηλία Ζερβού

Μέσα στη νοσηρή ατμόσφαιρα που επικρατεί πλέον στη χώρα μας, η συντεχνία του θεάτρου χάνει ένα αγαπητό και ακριβό μέλος της. Ο ηθοποιός Ηλίας Ζερβός, έφυγε από κοντά μας! Ήταν συνεπής εργάτης του θεάτρου, ταλαντούχος, με καλή καρδιά πάντα. Η καρδιά του τον πρόδωσε, αλλά εμείς θα τον θυμόμαστε πάντα σαν τον καλό φίλο που διέπρεψε στο σανίδι και ήταν πάντα παρών στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες της γενιάς του.

ΚΘΒΕ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του αγαπημένου και σημαντικού ηθοποιού Ηλία Ζερβού. Ο Ηλίας Ζερβός γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Αποφοίτησε από την δραματική σχολή Βεάκη, ενώ ήταν πτυχιούχος  της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών. Συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ σε 6 παραγωγές:

  • Πειρασμός» του Γρηγορίου Ξενόπουλου. Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς (1982)
  • Παντρολογήματα» του Νικολάι Γκόγκολ. Σκηνοθεσία: Νίκος Περέλης (1983)
  • Αγάπης αγώνας άγονος» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Σκηνοθεσία: Κανέλλος Αποστόλου (1983)
  • Επαρχιακά ανέκδοτα: Ο μυστηριώδης Μαιτρανπάζ/ Είκοσι λεπτά με έναν άγγελο»  του Αλεξάντρ Βαμπίλοφ. Σκηνοθεσία: Αντώνης Βογιάζος (1983)
  • Το πανηγύρι» του Δημήτρη Κεχαΐδη. Σκηνοθεσία: Λάμπρος Κωστόπουλος  (1984)
  • Ειρήνη» του Αριστοφάνη. Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος (1984)