Κόσμος
Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2022 23:20

Μηνύματα συμπαράστασης στην Ν. Κορέα για την ανείπωτη τραγωδία

Μηνύματα συμπαράστασης δέχεται η Νότια Κορέα, από την ώρα που έγινε γνωστή η απίστευτη τραγωδία στις εκδηλώσεις για το Χάλογουίν, όπου μέχρι αυτή τη στιγμή, ο απολογισμός είναι 146 νεκροί και δεκάδες τραυματίες.

Μηνύματα συμπαράστασης δέχεται η Νότια Κορέα, από την ώρα που έγινε γνωστή η ανείπωτη τραγωδία στις εκδηλώσεις για το Χάλογουίν, όπου μέχρι αυτή τη στιγμή, ο απολογισμός είναι 146 νεκροί και δεκάδες τραυματίες.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ εξέφρασαν σήμερα το βράδυ μηνύματα συμπαράστασης στην Νότια Κορέα και τον λαό της μετά την πολύνεκρη τραγωδία στην πρωτεύουσα Σεούλ.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό τουλάχιστον 146 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ποδοπατήματα και συνωστισμό κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων για το Χάλογουιν σε μια κεντρική συνοικία πρωτεύουσα Σεούλ, ενώ 150 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Ο Μακρόν εξέφρασε ότι σκέφτεται με συγκίνηση τους κατοίκους της Σεούλ και όλο τον λαό της Νότιας Κορέας. «Η Γαλλία βρίσκεται δίπλα σας», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος στο Twitter, ενώ η πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν εξέφρασε την «έντονη συγκίνησή της».

«Ανατριχιαστικά νέα» από την Σεούλ σήμερα το βράδυ, έγραψε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ με tweet του. «Όλες μας οι σκέψεις είναι με εκείνους που προσπαθούν να βοηθήσουν αυτήν τη στιγμή και σε όλους τους Νοτιοκορεάτες αυτήν την πολύ οδυνηρή στιγμή».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters