Κόσμος
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022 13:03

ΕΕ για Twitter: Το πουλί θα πετάξει σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς μας κανόνες

«Στην Ευρώπη, το πουλί θα πετάξει σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς μας κανόνες». Αυτό ήταν το σχόλιο-απάντηση του Ευρωπαίου Επίτροπου Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν στην είδηση ότι ο Έλον Μασκ ολοκλήρωσε τη συμφωνία εξαγοράς του Twitter. Μετά την είδηση ο δισεκατομμυριούχος έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter: the bird is freed (το πουλί απελευθερώθηκε ) αναφερόμενος στο σύμβολο της πλατφόρμας. 

«Στην Ευρώπη, το πουλί θα πετάξει σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς μας κανόνες». Αυτό ήταν το σχόλιο-απάντηση του Ευρωπαίου Επίτροπου Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν στην είδηση ότι ο Έλον Μασκ ολοκλήρωσε τη συμφωνία εξαγοράς του Twitter. Μετά την είδηση ο δισεκατομμυριούχος έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter: the bird is freed (το πουλί απελευθερώθηκε ) αναφερόμενος στο σύμβολο της πλατφόρμας. 

Το μήνυμα επομένως του Μπρετόν, ο οποίος επίσης τοποθετήθηκε στο Twitter, είναι ότι ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Twitter θα πρέπει στην Ευρώπη να σεβαστεί τη ρύθμιση στις μεγάλες πλατφόρμες που μόλις έχει εγκριθεί. Ο Μπρετόν έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για αυτή τη νομοθεσία.

Ο νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες της ΕΕ δίνει στις κυβερνήσεις περισσότερη εξουσία επιβολής κανόνων που διέπουν τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες τεχνολογίας μετριάζουν το περιεχόμενο και αποφασίζουν πότε πρέπει να καταργήσουν το παράνομο περιεχόμενο. Εάν ο Μασκ δεν συμμορφωθεί, το Twitter θα αντιμετωπίσει πρόστιμα έως και 6% των ετήσιων πωλήσεων και θα μπορούσε ακόμη και να απαγορευτεί.

Νωρίτερα αυτό το έτος, ο Μπρετόν είχε επίσης υπενθυμίσει στον Μασκ ότι η εστίασή του στην ελευθερία του λόγου στο Twitter θα περιοριζόταν από τους νόμους της ΕΕ για τον έλεγχο περιεχομένου. Ο Μπρετόν ταξίδεψε στο Τέξας τον Μάιο. Στη συνάντησή τους οι δυο άνδρες είχαν πει ότι δεν υπάρχει «καμία διαφωνία» σχετικά με την προσέγγισή τους στο περιεχόμενο.

naftemporiki.gr