Η Γουχάν, το αρχικό επίκεντρο του Covid-19, έθεσε σε lockdown μια από τις κεντρικές της περιοχές μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων νέου κορωνοϊού, καθώς η Κίνα επιμένει στην πολιτική μηδενικών κρουσμάτων.
Η Γουχάν, το αρχικό επίκεντρο του Covid-19, έθεσε σε lockdown μια από τις κεντρικές της περιοχές μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων νέου κορωνοϊού, καθώς η Κίνα επιμένει στην πολιτική μηδενικών κρουσμάτων.
Περιορισμοί ισχύουν σε διάφορα τμήματα της Κίνας, από περιοχές στη Γουχάν, στην κεντρική χώρα, μέχρι την πόλη Ζινίνγκ στα βορειοδυτικά.
Η Κίνα ανέφερε την Πέμπτη για τρίτη συνεχόμενη ημέρα πάνω από 1.000 νέα κρούσματα Covid σε εθνικό επίπεδο, ένας μέτριος απολογισμός σε σύγκριση με τις δεκάδες χιλιάδες την ημέρα που οδήγησαν τη Σαγκάη σε πλήρες lockdown νωρίτερα φέτος, αλλά αρκετός για να ενεργοποιήσει περισσότερους περιορισμούς σε όλη τη χώρα.
Η Γουχάν ανέφερε περίπου 20 έως 25 νέες μολύνσεις την ημέρα αυτή την εβδομάδα. Η πόλη έχει καταγράψει 240 κρούσματα τις τελευταίες 14 ημέρες. Οι τοπικές αρχές διέταξαν περισσότερους από 800.000 ανθρώπους στην περιοχή Hanyang να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι τις 30 Οκτωβρίου. Οι αρχές ανέστειλαν επίσης την πώληση χοιρινού κρέατος σε μέρη της πόλης, σύμφωνα με εικόνες και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς ένα κρούσμα αναφέρθηκε ότι είχε συνδεθεί με την τοπική αλυσίδα εφοδιασμού χοιρινού κρέατος.
Η Γκουανγκζού, η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας σε οικονομικούς όρους και η πρωτεύουσα της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ, επέβαλε επίσης περιορισμούς την Πέμπτη σε δρόμους και γειτονιές και έδωσε οδηγία στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους καθώς οι νέες περιοχές θεωρήθηκαν υψηλού κινδύνου σε μια αναζωπύρωση του Covid που συνεχίστηκε την τέταρτη εβδομάδα.
Στην πόλη Ζινίνγκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Κινχάι, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν λόγο για ελλείψεις τροφίμων και ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, καθώς οι υγειονομικές αρχές στην πόλη των 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων αγωνίστηκαν για να περιορίσουν την αναζωπύρωση του Covid στις αρχές Οκτωβρίου.
Ο αριθμός των κρουσμάτων της Κίνας παρέμεινε μικρός συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες παγκοσμίως, αλλά τα εξαιρετικά αυστηρά μέτρα περιορισμού κατά της παραλλαγής Όμικκρον έχουν επιβαρύνει πολύ τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και έχουν προκαλέσει αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
naftemporiki.gr