Πολιτική
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 20:12

Βουλή: Σε απόρρητη συνεδρίαση της Επιτροπή Θεσμών οι παρακολουθήσεις

Δέκα πρόσωπα καλούνται από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, την προσεχή Τρίτη 25 Οκτωβρίου, για την υπόθεση των παρακολουθήσεων των επικοινωνιών.  

Δέκα πρόσωπα καλούνται από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, την προσεχή Τρίτη 25 Οκτωβρίου, για την υπόθεση των παρακολουθήσεων των επικοινωνιών.

Στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια αναρτήθηκαν, νωρίτερα σήμερα οι προσκλήσεις που απευθύνονται, με βάση το άρθρο 41Α του Κανονισμού της Βουλής (σ.σ. ορίζει ότι οι ακροάσεις προσώπων είναι υποχρεωτικές αν το ζητήσουν τα δύο πέμπτα (2/5) των μελών της επιτροπής) στα εξής δέκα πρόσωπα:

-Αναστάσιος Σύρμαλης, Υποδιευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών & Προστασίας Δεδομένων OTE GLOBΕ.

-Πέτρος Κρόγκος, Διευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών της Wind.

-Μαρία Σκάγκου, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Νομικό Σύμβουλο και Διευθύντρια Εταιρικής Ασφάλειας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Vodafone Ελλάδος.

-Γεώργιος Διαμαντόπουλος, Διευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών και Αποτροπής Τηλεπικοινωνιακής Απάτης Ομίλου ΟΤΕ.

-Ευάγγελος Λεμονιάς, Υποδιευθυντής Systems Security & Cyber - Resilience Ομίλου OTE

-Κωνσταντίνος Μέγας, Executive Director Επιχειρησιακής Ασφάλειας και Συνέχειας Ομίλου ΟΤΕ

-Χρήστος Ράμμος, Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Επίτιμος Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

-Εποπτεύουσα την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών κυρία Βασιλική Βλάχου

-Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.), κ. Θεμιστοκλής Δεμίρη σε συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας .

-Υπουργός Επικρατείας κ.Γεώργιος Γεραπετρίτης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των συνεδριάσεων των κοινοβουλευτικών επιτροπών της προσεχούς εβδομάδας, όπως αυτό αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Βουλής, η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών για το θέμα των παρακολουθήσεων των επικοινωνιών θα είναι απόρρητη.