Πολιτική
Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 15:48

Με 15σελιδο υπόμνημα η κατάθεση της Αικ. Πελέκη

Στον εισαγγελέα Εφετών Ηλία Κολιούση προσήλθε και κατέθεσε σήμερα αυτοβούλως μάρτυρας που ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Mε 15σέλιδο υπόμνημα η κατάθεση της Αικ. Πελέκη στον εισαγγελέα Κ. Σιμιτζόγλου.

Με 15σέλιδο υπόμνημα που απέστειλε μέσω του συνηγόρου της, κατέθεσε στον εισαγγελέα Κώστα Σιμιτζόγλου, η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη, σύζυγος του πρώην υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργου Βουλγαράκη.

Ο κ.Σιμιτζόγλου κάλεσε την κ. Πελέκη να καταθέσει με την ιδιότητα της υπόπτου για την διάπραξη ενδεχόμενων πειθαρχικών αδικημάτων που σχετίζονται με τη συμμετοχή της σε εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, αλλά και τη σύνταξη συμβολαίων για εκτάσεις της Μονής Βατοπεδίου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, στο υπόμημά της, μεταξύ άλλων, η κ. Πελέκη επικαλείται γνωμοδοτήσεις σύμφωνα με τις οποίες δεν αποτελεί ασυμβίβαστο για ένα συμβολαιογράφο η συμμετοχή του σε ΕΠΕ. Οπως αναφέρεται ασυμβίβαστο θα αποτελούσε εάν είχε χρέη διαχειριστού.

Εν τω μεταξύ, στον εισαγγελέα Εφετών Ηλία Κολιούση προσήλθε και κατέθεσε σήμερα αυτοβούλως μάρτυρας που ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/09/1574804.htm .

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, ο μάρτυρα, που προσφάτως απολύθηκε από μεγάλη εταιρεία, υποστήριξε ότι μετέφερε με αυτοκίνητο του πρώην εργοδότη του τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ και το μοναχό Αρσένιο σε διάφορα γραφεία πολιτικών προσώπων και στελεχών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το συνήγορό του, Φραγκίσκο Ραγκούση, ο μάρτυρας δέχεται απειλές κατά της ζωής του και ζήτησε προστασία από τον εισαγγελέα. Όπως είπε ο κ. Ραγκούσης, ο εντολέας του «κατέθεσε πραγματικά στοιχεία, χωρίς διάθεση να κατευθύνει ή να διαστρέψει την αλήθεια».