Πολιτική
Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 17:28

Θεοδωρικάκος: Θα είμαστε άτεγκτοι στις υποθέσεις του Κολωνού και του ΑΤ Ομονοίας

Κατηγορηματικός ότι η έρευνα και για τις δύο υποθέσεις που αφορούν τη σεξουαλική κακοποίηση τόσο του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό όσο και της 19χρονης στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας, θα φτάσει σε βάθος και θα πάει μέχρι τέλος, ώστε οι υπεύθυνοι αυτών των «τρισάθλιων, απαράδεκτων και εγκληματικών συμπεριφορών», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος στη Βουλή.

Κατηγορηματικός ότι η έρευνα και για τις δύο υποθέσεις που αφορούν τη σεξουαλική κακοποίηση τόσο του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό όσο και της 19χρονης στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας, θα φτάσει σε βάθος και θα πάει μέχρι τέλος, ώστε οι υπεύθυνοι αυτών των «τρισάθλιων, απαράδεκτων και εγκληματικών συμπεριφορών», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος στη Βουλή.

Το θέμα είχαν θέσει βουλευτές της αντιπολίτευσης, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, του νομοσχεδίου για την «Αναμόρφωση και τον Εκσυγχρονισμό του Σωφρονιστικού Κώδικα». «Θα είμαστε αυστηροί και άτεγκτοι. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποκρυβεί τίποτα, η έρευνα θα πάει μέχρι το τέλος και οι ένοχοι θα αποδοθούν στη δικαιοσύνη για να έχουν τη μοίρα και την ποινή που τους αξίζει», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος σχετικά με την υπόθεση του Κολωνού, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι στην περίπτωση των δύο ειδικών φρουρών, η πειθαρχική έρευνα θα επεκταθεί στο σύνολο των ανθρώπων που ενδεχομένως εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ταυτόχρονα, υπεραμύνθηκε των χειρισμών της Ελληνικής Αστυνομίας τονίζοντας ότι έκανε και θα συνεχίσει να κάνει τα πάντα προκειμένου να συνδράμει στο να λάμψει σε βάθος όλη η αλήθεια και στις δύο υποθέσεις. «Σε ό,τι αφορά την τραγική υπόθεση της βάρβαρης κακοποίησης όχι μόνο της σεξουαλικής αλλά συνολικής κακοποίησης ενός παιδιού 12 ετών θέλω να επαναλάβω ότι η Ελληνική Αστυνομία κινήθηκε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό. Έχει κάνει πολύ παρά πολύ καλά τη δουλειά της, ανταποκρίνεται πλήρως σε οτιδήποτε της ζητείται από την ανακριτική αρχή η οποία πλέον έχει την ευθύνη της κύριας ανάκρισης η οποία διεξάγεται.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι δράστες, ή τουλάχιστον αυτοί που φαίνεται ότι είναι οι δράστες αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος οδηγούνται ένας ένας στη δικαιοσύνη και η αλήθεια θα λάμψει. Αυτό είναι μια προφανής και απόλυτη απαίτηση όλης της κοινωνίας στην οποία η ελληνική δικαιοσύνη είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί πλήρως. Η ΕΛ.ΑΣ κάνει και θα συνεχίσει να κάνει τα πάντα προκειμένου να συνδράμει στην πραγματοποιούμενη έρευνα», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για λαϊκισμό και δημαγωγία

Σχολιάζοντας αντιδράσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης που άφησαν αιχμές για προσπάθεια συγκάλυψης ενόχων στη περίπτωση του Κολωνού, ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για λαϊκισμό και δημαγωγία με τερατολογίες.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να επαναλαμβάνονται και μάλιστα μέσα στο κοινοβούλιο φωνές λαϊκισμού, δημαγωγίας, τερατολογίας, για πράγματα για τα οποία δεν είναι ούτε καν γνωστά τα δεδομένα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποκρυβεί τίποτα, η έρευνα θα πάει μέχρι το τέλος και οι ένοχοι θα αποδοθούν στη δικαιοσύνη για να έχουν τη μοίρα και τη ποινή που τους αξίζει», υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Αναφερόμενος στην υπόθεση του συμβάντος στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι «οι δράστες ήταν ειδικοί φρουροί της αμέσου δράσεως, δεν ήταν αστυνομικοί που υπηρετούσαν εκεί».

«Έχουμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη μέρα το αυτονόητο. Ότι εκείνοι που εργάζονται και υπηρετούν στις αρχές ασφαλείας για την εφαρμογή του νόμου είναι οι πρώτοι που οφείλουν να τηρούν τους νόμους και είναι αδιανόητο, παντελώς απαράδεκτο και τρισάθλιο εν προκειμένω, να κάνουν τέτοιου είδους παράνομες και εγκληματικές πράξεις. Διότι από την εικόνα που έχω, σε κάθε περίπτωση υπάρχει άθλια συμπεριφορά και παράνομη», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε:

«Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κάνω ποινική αξιολόγηση της υπόθεσης, η δικαιοσύνη θα κάνει την ποινική αξιολόγηση της υπόθεσης. Ωστόσο, η Ελληνική Αστυνομία από τη πρώτη στιγμή, μέσα από τις προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες, έχει θέσει σε διαθεσιμότητα τους συγκεκριμένους δύο ειδικούς φρουρούς και η πειθαρχική έρευνα θα επεκταθεί στο σύνολο των ανθρώπων που ενδεχομένως εμπλέκονται στην υπόθεση. Θέλουμε να είμαστε απολύτως άτεγκτοι και αυστηροί».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολούν συμβάντα του ΑΤ Ομονοίας»

Όπως ανέφερε μάλιστα ο κ. Θεοδωρικάκος σύντομα θα υπάρξει ένα σύνολο παρεμβάσεων για το αστυνομικό τμήμα Ομονοίας. «Δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολούν συμβάντα που λαμβάνουν χώρα στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας. Γι’ αυτό και έχω ζητήσει και από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας προτάσεις και είναι θέμα ελάχιστου χρονικού διαστήματος ένα σύνολο παρεμβάσεων στο τμήμα προκειμένου να βελτιωθούν οι υποδομές και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Κακά τα ψέματα είναι ένα αστυνομικό τμήμα πολύ δύσκολο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης με αρκετά σοβαρά προβλήματα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πρέπει να αντιμετωπιστούν σειρά ζητημάτων. Παρά το ότι γίνεται μια σοβαρή και συστηματική δουλειά ακόμα υπάρχουν σοβαρά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν», κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Πηγή: ΑΜΠΕ