Αν ένα τρόφιμο πρωταγωνιστεί στα... σκουπίδια μας, αυτό είναι σίγουρα το μπαγιάτικο ψωμί. Αντί, όμως, να το πετάτε μόλις χάσει τη φρεσκάδα του, δείτε πώς μπορείτε να το αξιοπιήσετε και να μειώσετε τη σπατάλη φαγητού στο νοικοκυριό σας, πέραν του να το βάλετε στον κιμά για μπιφτέκια.
Αν ένα τρόφιμο πρωταγωνιστεί στα... σκουπίδια μας, αυτό είναι σίγουρα το μπαγιάτικο ψωμί. Αντί, όμως, να το πετάτε μόλις χάσει τη φρεσκάδα του, δείτε πώς μπορείτε να το αξιοπιήσετε και να μειώσετε τη σπατάλη φαγητού στο νοικοκυριό σας, πέραν του να το βάλετε στον κιμά για μπιφτέκια.
Τρίψτε το
Το τρίμμα του ψωμιού μπορεί να το χρειαστείτε για πανάρισμα, ψητά κατσαρόλας, μακαρόνια, κέικ, τσιζκέικ. Αν έχετε μπαγιάτικο ψωμί είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε, ψήνοντάς το στους 70 βαθμούς στο φούρνο ή στην τοστιέρα. Αφού ξεραθεί, βάλτε το στο μπλέντερ και χτυπήστε το. Μπορείτε, μάλιστα, να του προσθέσετε βότανα και αλάτι, για ένα πιο αρωματικό αποτέλεσμα ή καστανή ζάχαρη, κανέλα, κακάο, για γλυκά.