Νέα έρευνα της Cookpad έδειξε ότι νέοι στην Ελλάδα μαγειρεύουν λιγότερο κατά 40% από τον μέσο όρο της γενιάς Gen Z παγκοσμίως, φτάνοντας τα μόλις 3,2 γεύματα την εβδομάδα. Από την άλλη, οι άντρες έχουν αυξήσει σημαντικά τη συχνότητα προετοιμασίας γευμάτων.
Νέα έρευνα της Cookpad έδειξε ότι νέοι στην Ελλάδα μαγειρεύουν λιγότερο κατά 40% από τον μέσο όρο της γενιάς Gen Z παγκοσμίως, φτάνοντας τα μόλις 3,2 γεύματα την εβδομάδα. Από την άλλη, οι άντρες έχουν αυξήσει σημαντικά τη συχνότητα προετοιμασίας γευμάτων.
Το μαγείρεμα στο σπίτι αποτελεί μια οικονομική και υγιεινή λύση στη διατροφή, ενώ ταυτόχρονα είναι και η πιο βιώσιμη. Κι απ’ ό,τι φαίνεται πολλοί ακολουθούν αυτή την τακτική, αφού σύμφωνα με τον τέταρτο ετήσιο Παγκόσμιο Δείκτη Μαγειρικής, οι Έλληνες τρώνε 9.1 σπιτικά γεύματα κάθε εβδομάδα, σε σύνολο 14 γευμάτων (μεσημεριανών και βραδινών) συνολικά, σχεδόν ισάριθμα με τον παγκόσμιο μέσο όρο (9.8 γεύματα).