Κόσμος
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 11:57

Βρετανία: Τσεκούρι σε 6000 θέσεις εργασίας ως τον Αύγουστο 2023

Η Royal Mail, σχεδιάζει να περικόψει έως και 6.000 θέσεις εργασίας μέχρι το επόμενο καλοκαίρι μετά από ένα καλοκαίρι απεργιών των εργαζομένων στα Βασιλικά Ταχυδρομεία στη Βρετανία.

Η Royal Mail, σχεδιάζει να περικόψει έως και 6.000 θέσεις εργασίας μέχρι το επόμενο καλοκαίρι μετά από ένα καλοκαίρι απεργιών των εργαζομένων στα Βασιλικά Ταχυδρομεία στη Βρετανία.

Μάλιστα η εταιρεία επέρριψε ευθύνες για την απόφαση αυτή στους εργαζόμενους και τις απεργίες: «Θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία διαβούλευσης για το δικαίωμα της επιχείρησης ως απάντηση στον αντίκτυπο της εργατικής δράσης, στις καθυστερήσεις στην παροχή συμφωνημένων βελτιώσεων παραγωγικότητας και χαμηλότερους όγκους δεμάτων», αναφέρει στην ανακοίνωση ο μητρικός όμιλος της Royal Mail, που πρόσφατα μετονομάστηκε σε International Distributions Services. 

«Με βάση τις τρέχουσες εκτιμήσεις, μπορεί να προχωρήσουμε σε περίπου 5.000-6.000 απολύσεις έως το τέλος Αυγούστου 2023».

Η ταχυδρομική εταιρεία είπε ότι θα αρχίσει να ενημερώνει τους εργαζομένους για το σχέδιό της, το οποίο στοχεύει στη μείωση του συνολικού αριθμού εργαζομένων της κατά συνολικά 10.000, όπως αναφέρει το BBC.

Ο όμιλος ανέφερε την Παρασκευή προσαρμοσμένη λειτουργική ζημία 219 εκατ. λιρών (247,2 εκατ. δολαρίων) για το εξάμηνο, αναφέροντας περίπου 70 εκατομμύρια λίρες άμεσου αρνητικού αντίκτυπου από τις τριήμερες απεργίες των ταχυδρομικών εργαζομένων.

Τα Βρετανικά Βασιλικά Ταχυδρομεία απασχολούν περίπου 140.000 υπαλλήλους.

Η Royal Mail επιδιώκει να αλλάξει το προφίλ των επιχειρήσεών της σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει ένα μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά παράδοσης δεμάτων την επόμενη ημέρα καθώς η πανδημία του κορονοϊού ενίσχυσε τις διαδικτυακές αγορές.

Περίπου 115.000 εργαζόμενοι στα τμήματα διαλογής και παράδοσης έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά απεργιών κατά των σχεδίων αναδιάρθρωσης της εταιρείας και με αίτημα καλύτερους μισθούς έπειτα από την άνοδο του πληθωρισμού.

Πηγές: Reuters, CNBC, BBC