Πολιτική
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 10:27

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έπαιρνε θέση στα δημόσια πράγματα, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό ή προσωπικό κόστος

Με βαθιά οδύνη και συντριβή αποχαιρετά ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη. Ο δυο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έφυγε σήμερα από τη ζωή έπειτα από διετή μάχη με σπάνια μορφή καρκίνου. 

Με βαθιά οδύνη και συντριβή αποχαιρετά ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη. Ο δυο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έφυγε σήμερα από τη ζωή έπειτα από διετή μάχη με σπάνια μορφή καρκίνου. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης «ήξερε να παίρνει πάντα θέση στα δημόσια πράγματα, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό ή προσωπικό κόστος. Ως προοδευτικός άνθρωπος είχε έννοια για την πατρίδα του, να επικρατήσουν νέες ιδέες μακριά από τα στερεότυπα χρόνων, που να εμπνέουν τους νέους ανθρώπους». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ως συνεργάτης, υπογραμμίζοντας ότι «ως άνθρωπος, για όλους εμάς, θα είναι αναντικατάστατος».

«Αποτελεί για εμάς ένα παράδειγμα ανθρωπιάς, ευγένειας και περηφάνιας», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σχολιάζοντας την τελευταία του ανάρτηση- με την οποία έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του- αναφέρει ότι είναι η τελευταία του δημόσια παρακαταθήκη, «όπου κι εκεί ακόμα είχε έννοια να προσφέρει μεγαλόψυχα στον συνάνθρωπό του». 

Στην προσωπική του ανάρτηση για την απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναφέρει ότι «σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία, μα ακόμη πιο ψηλά τα όμορφα ιδανικά της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης στους αγώνες της ζωής». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αποχαιρετά σήμερα με βαθιά οδύνη και συντριβή τον Ολυμπιονίκη, αγωνιστή Αριστερό και αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου, Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

Ο Αλέξανδρος αποτέλεσε μέλος της ομάδας που δημιουργήθηκε το 2020 με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα και με τις γνώσεις, την αυτοπεποίθηση και την ευγένειά του συνέβαλε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο στον καθημερινό πολιτικό αγώνα. Είχε προηγηθεί η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών όπου ξεχώρισε με την παρουσία του, όπως άλλωστε έκανε σε όλες τις μάχες που έδωσε στη ζωή του.

Από τη Θεσσαλονίκη όπου έμενε, και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε, δεν έχασε ποτέ τη διάθεσή του να ανταποκρίνεται δημιουργικά και με κέφι για ζωή στα καθήκοντα και στις επαφές με τους συνεργάτες του.  

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης υπήρξε ένας αριστερός, δημοκρατικός πολίτης από το χώρο του αθλητισμού που ήξερε να παίρνει πάντα θέση στα δημόσια πράγματα, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό ή προσωπικό κόστος. Ως προοδευτικός άνθρωπος είχε έννοια για την πατρίδα του, να επικρατήσουν νέες ιδέες μακριά από τα στερεότυπα χρόνων, που να εμπνέουν τους νέους ανθρώπους.

Ως αθλητής ανέβηκε στο βάθρο του Ολυμπιονίκη δύο φορές, ενώ το 2008 ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος αθλητής από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου.

Η τελευταία δημόσια παρακαταθήκη του είναι σίγουρα ο αποχαιρετισμός του, όπου κι εκεί ακόμα είχε έννοια να προσφέρει μεγαλόψυχα στον συνάνθρωπό του.

Ως συνεργάτης, το κενό που αφήνει πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο. Ως άνθρωπος, για όλους εμάς, θα είναι αναντικατάστατος. Αποτελεί για εμάς ένα παράδειγμα ανθρωπιάς, ευγένειας και περηφάνιας.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με τα τελευταία του λόγια: «Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου».

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στη σύζυγό του, τα μικρά παιδιά του, την υπόλοιπη οικογένειά του και τους φίλους του.