Πολιτική
Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2008 15:14

Αλ. Παπαρήγα: Τα μονοπώλια και οι τράπεζες να πληρώσουν για την κρίση

Οξεία επίθεση εναντίον της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, για τον τρόπο με τον οποίο τοποθετούνται απέναντι στη χρηματοοικονομική κρίση, εξαπέλυσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Οξεία επίθεση εναντίον της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, για τον τρόπο με τον οποίο τοποθετούνται απέναντι στη χρηματοοικονομική κρίση, εξαπέλυσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα για την παρουσίαση των θέσεων του κόμματος για το 18ο συνέδριο του.

Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται «εκτός τόπου και χρόνου» και σημείωσε πως «ο κ. Καραμανλής μιλάει για τον σκληρό πυρήνα του κεφαλαίου».

Αναφερόμενη στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ, η γεν. Γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε ότι έχουν μια κοινή θέση, που είναι η υιοθέτηση της πρότασης της σοσιαλδημοκρατίας όταν είναι στην αντιπολίτευση, με την ελπίδα ότι θα χαλιναγωγήσουν τη δυσαρέσκεια και θα επιστρέψουν στη διακυβέρνηση. Στην ουσία «ξελασπώνουν» τις τράπεζες και τα μονοπώλια, να συνεχίσουν την κερδοφορία τους, επισήμανε.

Όσον αφορά στην πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για χορήγηση 1.000 ευρώ το μήνα στα χαμηλά εισοδήματα, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι «δεν είναι πρόταση αυτή, διότι με 69 λεπτά την ημέρα δεν αντιμετωπίζεται η φτώχεια».

Σχετικά με τις προτάσεις για εγγύηση των καταθέσεων και μείωση των επιτοκίων, επισήμανε την επιθυμία του ΚΚΕ να μη χαθούν οι καταθέσεις και να μειωθούν τα επιτόκια.

«Όμως το ζήτημα είναι ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο. Και το ΚΚΕ λέει ότι πρέπει να το πληρώσουν οι τράπεζες και τα μονοπώλια και όχι το κράτος, δηλαδή ο λαός», σημείωσε, μεταξύ άλλων, η γεν. Γραμματέας του ΚΚΕ.

Η κ. Παπαρήγα εκτίμησε, τέλος, ότι ανεξάρτητα από τη διεθνή κρίση η Ελλάδα είναι πιθανό να μπει σε μια πρώιμη οικονομική κρίση σε σχέση με τα Βαλκάνια και να χάσει τη θέση που κατέχει στην περιοχή. Η διεθνής κρίση μπορεί να επιταχύνει αυτή την εξέλιξη, σύμφωνα με την ίδια.