Πολιτική
Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2008 13:01

Γ. Παπανδρέου: Χωρίς ουσιαστική παρουσία η Ελλάδα στη σύνοδο των «15»

«Ένα πρώτο, αλλά μικρό βήμα για ένα μεγάλο πρόβλημα έκανε χθες η Ευρωπαϊκή Ένωση», εκτίμησε σε δηλώσεις του από το Ηράκλειο της Κρήτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας ότι ανέμενε μια πιο ουσιαστική παρουσία της ελληνικής κυβέρνησης.

«Ένα πρώτο, αλλά μικρό βήμα για ένα μεγάλο πρόβλημα έκανε χθες η Ευρωπαϊκή Ένωση http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/13/1576049.htm », εκτίμησε από το Ηράκλειο της Κρήτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ωστόσο επεσήμανε ότι ανέμενε μια πιο ουσιαστική παρουσία της ελληνικής κυβέρνησης.

Μετά την επίσκεψή του στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας της Κρήτης, ο κ. Παπανδρέου σχολίασε τις χθεσινές αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών και τόνισε ότι απαιτείται από την Ευρώπη μια νέα πολιτική για να δοθεί απάντηση στα προβλήματα, η οποία θα επενδύει στην ανάπτυξη και δεν θα φορτώνει τα βάρη στα μικρά και μεσαία εισοδήματα, αλλά θα τα προστατεύει και θα τα ενισχύει.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ευθύνεται για τα αδιέξοδα που ζει ο Έλληνας πολίτης, τα οποία επιδεινώνονται λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης που δεν έχει τη βούληση και δεν μπορεί να τα λύσει».

«Γι’ αυτό -πρόσθεσε- ο λαός ζητά αλλαγή πορείας, μια πορεία την οποία εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε».

Ο τόπος, κατέληξε ο κ. Παπανδρέου, δείχνει ότι έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες από αυτές που νομίζουμε και ανέλαβε τη δέσμευση ως κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ να επενδύσει σημαντικά στην Ελλάδα της αισιοδοξίας και της αξιοπρέπειας, ενισχύοντας με 7% επί του ΑΕΠ την παιδεία και την έρευνα.