Η Κωνσταντίνα Σιάχου, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος στο Περιστέρι και ενεργό μέλος της Επιστημονικής Ομάδας διατροφή, μας εξηγεί τις διαφορές και μας δίνει ιδέες να τις δοκιμάζουμε με διάφορους τρόπους στη διατροφή μας.
Η Κωνσταντίνα Σιάχου, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος στο Περιστέρι και ενεργό μέλος της Επιστημονικής Ομάδας διατροφή, μας εξηγεί τις διαφορές και μας δίνει ιδέες να τις δοκιμάζουμε με διάφορους τρόπους στη διατροφή μας.
Η γλυκοπατάτα ανήκει στην οικογένεια των περιπλοκοειδών (Ipomoea batatas) και αποτελεί ένα ποώδες, πολυετές φυτό. Πρόκειται για την 7η και πιο σημαντική καλλιέργεια για ανθρώπινη κατανάλωση μετά το ρύζι, το σιτάρι, τον αραβόσιτο και τη μανιόκα (κασσάβα). Αποτελεί ένα εξαιρετικά ευέλικτο ως προς τη παρασκευή του και παράλληλα νόστιμο αμυλούχο λαχανικό με υψηλή θρεπτική αξία. Συναντάται σε διάφορα μεγέθη και χρώματα, συμπεριλαμβανομένου του λευκού, του πορτοκαλί και του μωβ. Ειδικά δε οι πορτοκαλί και οι μωβ γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν θετικά στην καταπολέμηση ελεύθερων ριζών, μεγάλος αριθμός των οποίων οδηγεί σε οξειδωτικό στρες.