Πολιτική
Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008 06:11

Πρόγνωση καιρού

ΓΕΝΙΚΑ αίθριο καιρό με βροχές και πιθανόν καταιγίδες στην Κρήτη και αργότερα στα Δωδεκάνησα και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

ΓΕΝΙΚΑ αίθριο καιρό με βροχές και πιθανόν καταιγίδες στην Κρήτη και αργότερα στα Δωδεκάνησα και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός. Λίγες νεφώσεις τις πρωϊνές ώρες κυρίως στα νότια. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ που θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα όμως στα νότια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα Δωδεκάνησα. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ που θα εξασθενήσουν και στα νότια βορειοανατολικοί 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 Μποφόρ που θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νότια νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ. Πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο το βράδυ στα δυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)