Πολιτική
Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008 13:09

Κ. Καρούτσος: Δεν επιδιώκαμε «κουκούλωμα»

Με τον ορισμό και τρίτου εισαγγελέα δεν επιδιώκαμε «κουκούλωμα», αλλά «ξεκουκούλωμα», δήλωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Κυρ. Καρούτσος, στην πρώτη του αντίδραση μετά την παραίτηση των εισαγγελέων Ηλία Κολιούση και Ελένης Σωτηροπούλου που είχαν αναλάβει την έρευνα στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/14/1576809.htm .

Οπως διευκρινίστηκε, οι δύο αντεισαγγελείς ενημέρωσαν προφορικά τον κ. Καρούτσο την περασμένη Τρίτη ότι προκύπτουν ευθύνες υφυπουργών στην υπόθεση της Μονής και ότι κατά την κρίση τους η δικογραφία πρέπει να αποσταλεί στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον κ. Καρούτσο το γεγονός ότι η ενημέρωση ήταν προφορική σημαίνει ότι δεν διεκόπη η έρευνα των δύο αντεισαγγελέων. Ετσι, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας ζήτησε από τον κ. Κολιούση και την κ. Σωτηροπούλου να του διαβιβάσουν τις επίμαχες καταθέσεις ώστε να τις μελετήσει και να αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία της υπόθεσης.

Μετά τη μελέτη του τμήματος της δικογραφίας, ο κ. Καρούτσος έδωσε παραγγελία στους δύο εισαγγελείς για συγκεκριμένες ενέργειες που θα έπρεπε να γίνουν μεταξύ των οποίων, όπως δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους, ήταν και το άνοιγμα λογαριασμών συγκεκριμένων προσώπων.

Στη συνέχεια ο κ. Καρούτσος ενημέρωσε τους δύο αντεισαγγελείς ότι όρισε και την εισαγγελέα Εφετών κ. Σπυροπούλου για τον συντονισμό της έρευνας, με στόχο την ταχύτερη περαίωσή της και όπως είπε, τόσο ο κ. Κολιούσης, όσο και η κ. Σωτηροπούλου δεν προέβαλαν καμία αντίρρηση.

Σήμερα το πρωί, όμως, οι δύο αντεισαγγελείς τού παρέδωσαν δήλωση παραίτησής τους, την οποία και διαβίβασε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να πρωτοκολληθεί και να κριθεί από τα αρμόδια όργανα.