Πολιτική
Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008 14:39

Θ. Ρουσόπουλος: Θέλουμε η Δικαιοσύνη να προχωρήσει ανεπηρέαστη στο έργο της

Aπέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος τα περί παρεμβάσεων του κυβερνώντος κόμματος στη Δικαιοσύνη, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Aπέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος τα περί παρεμβάσεων του κυβερνώντος κόμματος στη Δικαιοσύνη, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση σημείωσε πως η ΝΔ και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση σεβάστηκε και σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, ενώ αντίθετα το ΠΑΣΟΚ, ανάλογα αν νομίζει ότι το συμφέρει ή όχι, την απαξιώνει.

Σε ό,τι αφορά την άποψη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεόδωροου Πάγκαλου, ο οποίος ζήτησε να κληθούν σε εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή οι κύριοι Ρουσόπουλος, Δούκας και Μπασιάκος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να υποδείξουν στη Δικαιοσύνη τι πρέπει να κάνει.

«Αυτή είναι πραγματική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και είναι απαράδεκτη» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως την κυβέρνηση την ενδιαφέρει η Δικαιοσύνη να προχωρήσει ανεπηρέαστη στο έργο της.

Ερωτηθείς για τις παραιτήσεις των δύο εισαγγελέων που ασχολούνταν με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, παρέμπεμψε σε ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/14/1576885.htm .

Νωρίτερα, το ΠΑΣΟΚ διά του αρμόδιου πολιτικού εκπροσώπου του ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης, υποστηρίζοντας πως «σήμερα η Δικαιοσύνη πλήττεται με τρόπο που δεν έχει προηγούμενο».

Βάλλοντας και κατά του κ. Κώστα Καραμανλή, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε πως «το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου παρασύρει, όχι μόνο τους εμπλεκόμενους υπουργούς, αλλά και τον υπουργό Δικαιοσύνης, και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Σήμερα, κρίνεται ο πρωθυπουργός της χώρας».

Ο κ. Ρόβλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως οδήγησε στην έξοδο από το δικαστικό σώμα τους δύο αντιεισαγγελείς Εφετών επειδή διαπίστωσαν ευθύνες πολιτικών προσώπων και πρόσθεσε πως «μπορούμε να μιλάμε πλέον για νέο σκάνδαλο εντός σκανδάλου».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ακόμη να δοθούν άμεσα στη δημοσιότηταη σημερινή επιστολή παραίτησης των δύο αντιεισαγγελέων και η χθεσινή - επιστολή υπόδειξη του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών προς τους δύο αντιεισαγγελείς.

Επανέλαβε δε το αίτημα του κόμματος να σταλεί εντός 24 ωρών το φάκελο στη Βουλή για τη διερεύνηση των ευθυνών των πολιτικών προσώπων.

Επίσης γνωστοποίησε πως το ΠΑΣΟΚ, εντός των επομένων ημερών, θα καταθέσει μήνυση κατά των αυτουργών και των ηθικών αυτουργών των παρεμβάσεων στο έργο των δύο αντιεισαγγελέων.