Πολιτική
Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008 15:18

«Κάποιοι θεωρούν τη Δικαιοσύνη φέουδό τους»

Την αγανάκτησή της για το «πρωτοφανές γεγονός της δημιουργίας συνθηκών, που εξανάγκασαν σε παραίτηση τους δύο εισαγγελικούς λειτουργούς, στους οποίους είχε ανατεθεί η υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου» εκφράζει με ανακοίνωσή του η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Την αγανάκτησή της για το «πρωτοφανές γεγονός της δημιουργίας συνθηκών, που εξανάγκασαν σε παραίτηση τους δύο εισαγγελικούς λειτουργούς, στους οποίους είχε ανατεθεί η υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου» εκφράζει με ανακοίνωσή του η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας εκφράζοντας παράλληλα την αμέριστη συμπαράστασή της στους δύο παραιτηθέντες εισαγγελείς.

«Σε μια εποχή, που η αξιοπιστία του θεσμού κλονίζεται συθέμελα, το ζητούμενο είναι η ενίσχυση του γενναίου και ελεύθερου φρονήματος των λειτουργών της Δικαιοσύνης, ώστε να ενεργούν κατά συνείδηση και μόνο, αποκρούοντας κάθε παρέμβαση έσωθεν και έξωθεν.

Το θέμα είναι μείζον και άπτεται του τρόπου λειτουργίας της Δικαιοσύνης και των παρεμβάσεων που ασκούνται και τελικά υπονομεύουν τον κύρος της», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Κάποιοι θεωρούν τη Δικαιοσύνη φέουδό τους και τους εαυτούς τους φεουδάρχες. Καιρός να συνειδητοποιήσουν, ότι απηχούν απόψεις αυταρχικές, ξεπερασμένες και επικίνδυνες για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία».