Πολιτική
Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008 16:05

Γ. Σανιδάς: Στη Βουλή η δικογραφία αν υπάρξουν στοιχεία

H δικογραφία για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου θα διαβιβαστεί στη Βουλή όταν ολοκληρωθεί η έρευνα και όταν υπάρξουν στοιχεία για ποινική ευθύνη υπουργών, τόνισε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς.

H δικογραφία για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου θα διαβιβαστεί στη Βουλή όταν ολοκληρωθεί η έρευνα και αν υπάρξουν στοιχεία για ποινική ευθύνη υπουργών.

Αυτό τόνισε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς σε ενημέρωση που παρέσχε στους δικαστικούς συντάκτες, χαρακτηρίζοντας επίσης ορθές τις ενέργειες του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Κυριάκου Καρούτσου, ο οποίος τη Δευτέρα έδωσε εντολή για συνέχιση και ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης.

Ανέφερε ακόμη ότι η υπογραφή μιας διοικητικής πράξης εκ μέρους υπουργού συνιστά πολιτική ευθύνη, όχι, όμως, και ποινική, για την οποία, όπως επισήμανε, χρειάζονται συγκεκριμένα στοιχεία. «Η ποινική ευθύνη δεν αναδύεται αυτομάτως» υπογράμμισε.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Καρούτσος στην παραγγελία του, μεταξύ άλλων, ζήτησε και το άνοιγμα των λογαριασμών όλων των υπόπτων, ιδιαιτέρως των υπαλλήλων της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου (ΚΕΔ) και ενδεχομένως και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔ.

Οι δύο εισαγγελείς Κολιούσης και Σωτηροπούλου που υπέβαλαν την παραίτησή τους με κοινή αίτηση που κατατέθηκε στον κ. Καρούτσο, τόνιζαν ότι δεν είχαν αρμοδιότητα να συνεχίσουν την έρευνα, καθώς προέκυπταν στοιχεία που σχετίζονται με τη λειτουργία υφυπουργών και έπρεπε η υπόθεση να σταλεί στη Βουλή για αξιολόγηση.

Σημείωναν ακόμη ότι η συμμόρφωσή τους με την παραγγελία του κ. Καρούτσου έχει αποτέλεσμα να παραβιάσουν τα άρθρα του Συντάγματος που αναφέρονται στην ποινική ευθύνη υπουργών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ