Πολιτική
Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008 16:41

ΠΑΣΟΚ: Χαριστική πολιτική προς τις τράπεζες, επιζήμια για την οικονομία

Τα μέτρα του υπουργείου Οικονομίας παρέχουν «λευκή επιταγή» προς τις τράπεζες με τη φτηνή ρευστότητα που τους προσφέρουν, ενώ δεν παρέχουν κανένα εχέγγυο ότι η αυξημένη ρευστότητα θα διοχετευτεί στην πραγματική οικονομία, προς όφελος του Έλληνα φορολογούμενου, δήλωσε η αρμόδια πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη.

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας παρέχουν "λευκή επιταγή" προς τις τράπεζες με τη φτηνή ρευστότητα που τους προσφέρουν, ενώ δεν παρέχουν κανένα εχέγγυο ότι η αυξημένη ρευστότητα θα διοχετευτεί στην πραγματική οικονομία, προς όφελος του Έλληνα φορολογούμενου».

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή της η αρμόδια πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη, υποστηρίζοντας πως «για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα που είναι ουσιαστικά "παροχές" προς τις τράπεζες, προσκολλημένη στο ιδεολόγημα, ότι αυτές θα μειώσουν αυτόματα το κόστος δανεισμού για επιχειρήσεις και νοικοκυριά». Χαρακτηρίζει δε την πολιτική αυτή «χαριστική προς τις τράπεζες και επιζήμια για την οικονομία».

Καταλήγοντας, καλεί το κυβερνών κόμμα «να συνδέσει την παροχή ρευστότητας προς τις τράπεζες με την χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κλάδων αιχμής της ελληνικής οικονομίας».