Πολιτική
Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2008 12:26

Καθηλωμένο λόγω ένδειξης βλάβης το αεροσκάφος του Κ. Παπούλια

Μια ένδειξη βλάβης στο σύστημα τροφοδοσίας του ενός εκ των τεσσάρων κινητήρων κρατά καθηλωμένους στο αεροδρόμιο Ντα Ναγκ του κεντρικού Βιετνάμ το αεροσκάφος Α 340 της Ολυμπιακής Αεροπορίας, που μεταφέρει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και την αποστολή που τον συνοδεύει.

Μια ένδειξη βλάβης στο σύστημα τροφοδοσίας του ενός εκ των τεσσάρων κινητήρων κρατά καθηλωμένους στο αεροδρόμιο Ντα Ναγκ του κεντρικού Βιετνάμ το αεροσκάφος Α 340 της Ολυμπιακής Αεροπορίας, που μεταφέρει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και την αποστολή -συνολικά 180 άτομα- που τον συνοδεύει.

Το αεροσκάφος επρόκειτο να απογειωθεί στις 2.30 τοπική ώρα -10.30 ώρα Ελλάδος- με προορισμό την Αθήνα μέσω Ανόι. Ωστόσο, πριν αρχίσει να αναπτύσει ταχύτητα στο διάδρομο, ο κυβερνήτης αντελήφθη στον ηλεκτρονικό πίνακα ένδειξη πιθανής βλάβης και ακινητοποίησε το αεροσκάφος.

Όπως διευκρίνισε η Ολυμπιακή, από τις έως τώρα έρευνες δεν προκύπτει πραγματική βλάβη του κινητήρα αλλά λανθασμένη ένδειξη του συστήματος πυρανίχνευσης. Η διερεύνηση του περιστατικού από τους τεχνικούς συνεχίζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ