Αθλητικά
Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2008 14:07

Γ. Δώνης: Στόχος το 5x5

Στόχος μας είναι το 5x5 τόνισε ο προπονητής της ΑΕΚ Γιώργος Δώνης, ζητώντας να μην υπάρξουν βαθμολογικές απώλειες στα πέντε προσεχή παιχνίδια της Ενωσης.

Να μην υπάρξουν βαθμολογικές απώλειες στα πέντε προσεχή παιχνίδια της Ενωσης, ζήτησε ο προπονητής της ΑΕΚ Γιώργος Δώνης. «Η μέχρι τώρα συγκομιδή μας είναι μέτρια και δεν θα πρέπει να έχουμε την παραμικρή απώλεια στα επόμενα πέντε παιχνίδια. Στόχος μας είναι να κάνουμε το 5x5», τόνισε ο 39χρονος προπονητής.

Παράλληλα, ο Γιώργος Δώνης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις εκδηλώσεις δυσαρέσκειας του κόσμου για το θέμα και τον τρόπο παιχνιδιού που παρουσιάζει η ομάδα, λέγοντας πως είναι απόλυτα δικαιολογημένες: «Ο κόσμος δεν βλέπει αυτό που θέλει από την ομάδα. Μετά από 14 χρόνια χωρίς τίτλο, η υπομονή του έχει εξαντληθεί. Το ιδανικό θα ήταν τα καλά αποτελέσματα σε συνδυασμό με καλό θέαμα. Στην παρούσα φάση, όμως, πρέπει να επενδύσουμε σε βαθμούς και νίκες και μέσα από αυτές να γινόμαστε καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι».

Τι είναι αυτό που φταίει και η ΑΕΚ δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο; «Στην προπόνηση δουλεύουμε το 4-4-2 και προσπαθούμε να το εφαρμόσουμε. Για να γίνει αυτό, κάθε ομάδα πρέπει να έχει την μπάλα στην κατοχή της. Αν αυτό δεν συμβαίνει και γίνονται πολλά λάθη, δεν μπορεί να εφαρμοστεί σωστά. Προσπαθώ να μάθω στους ποδοσφαιριστές μου έναν συγκεκριμένο τρόπο ανάπτυξης. Έχουμε μία εντελώς καινούργια ομάδα. Αυτό που χρειάζεται από τους παίκτες δεν είναι να έρχονται να κάνουν προπόνηση μιάμιση ώρα και να φεύγουν, αλλά να δουλεύουν στο μυαλό τους τι χρειάζεται και μετά να τα συζητάμε», ανέφερε ο Γ. Δώνης.

Ερωτηθείς εξάλλου για τον υπό δοκιμή Κολομβιανό αριστερό μπακ, Ανγκούλο Λεόν, τόνισε: «Οι εντυπώσεις είναι θετικές. Είναι ένα νέο παιδί, με καλές τεχνικές αρετές, αλλά δεν είναι εύκολο να αξιολογηθεί σωστά λόγω της αγωνιστικής απραξίας του. Δεν πρόκειται να πάρω καμία απόφαση στο επόμενο διάστημα».

Τέλος, για μία ακόμη φορά τοποθετήθηκε στο θέμα της επικείμενης αποχώρησης του Ντέμη Νικολαϊδη από την ομάδα και κατά πόσο ασχολείται ο τελευταίος με αυτή: «Βρισκόμαστε σε καθημερινή επαφή και με τον κ. Νικολαΐδη και με τον κ. Μάρκο. Οι συνθήκες δουλειάς στην ΑΕΚ είναι ιδανικές για κάθε προπονητή. Θεωρώ ότι είναι οι καλύτερες που θα μπορούσαν να υπάρξουν».