Τεχνολογία-Επιστήμη
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022 10:42

To Instagram θα μπλοκάρει την αποστολή μηνυμάτων με γυμνές φωτογραφίες

Η δημοφιλής πλατφόρμα αναπτύσσει εργαλείο που θα προειδοποιεί ένα χρήστη ότι το μήνυμα που του έστειλε κάποιος περιέχει γυμνή φωτογραφία.

Ονομάζεται Cyberflashing και αποτελεί μια από τις μάστιγες του Διαδικτύου και ειδικότερα των social media. Ο όρος αφορά την αποστολή μηνυμάτων, συνήθως όχι σε γνωστά στον αποστολέα άτομα αλλά σε αγνώστους, που περιέχουν γυμνές και γενικότερα άσεμνες φωτογραφίες του αποστολέα.

Η Meta, η μητρική εταιρεία των Facebook, Instagram και WhatsApp ανακοίνωσε ότι οι προγραμματιστές της εταιρείας αναπτύσσσουν ένα εργαλείο που θα μπλοκάρει τις γυμνές φωτογραφίες στο Instagram. Πιο συγκεκριμένα το εργαλείο δεν θα εξαφανίζει το μήνυμα που περιέχει τις γυμνές φωτογραφίες αλλά αφού το εντοπίσει θα το τοποθετεί σε ένα ειδικό για την περίσταση φάκελο και θα ενημερώνει τον παραλήπτη ότι έχει λάβει ένα μήνυμα που περιέχει γυμνή φωτογραφία ώστε να επιλέξει εκείνος αν θέλει να το δει ή όχι.

Το Ερευνητικό Κέντρο Pew δημοσίευσε μια έρευνα του σύμφωνα με την οποία το 33% των αμερικανίδων χρηστών του Διαδικτύου κάτω των 35 ετών έχουν πέσει θέμα Cyberflashing. Υπάρχει σε εξέλιξη διαβούλευση σε διάφορες χώρες για να καταστεί το Cyberflashing ποινικό αδίκημα καταχωρώντας το ως ένα είδος «σεξουαλικής παρενόχλησης». Οι ΗΠΑ προς το παρόν με εξαίρεση την πολιτεία του Τέξας δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε τέτοιου είδους κίνηση αλλά η Βρετανία ετοιμάζεται να περάσει σχετική διάταξη σε νομοσχέδιο που αφορά γενικότερα θέματα ψηφιακής ασφάλειας ενώ ανάλογη κίνηση αναμένεται να κάνουν και άλλες χώρες.

Naftemporiki.gr