Πολιτική
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:44

Μηνύσεις κατά Γ. Σανιδά από ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ.

Μηνύσεις κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσαν σήμερα το ΛΑ.Ο.Σ. και το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη στάση του κ. Σανιδά στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Μήνυση κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά -τη δεύτερη μέσα σε ένα μήνα (η προηγούμενη ήταν για την υπόθεση Παυλίδη)- για εσχάτη προδοσία και παράβαση καθήκοντος, κατέθεσε σήμερα το πρωί στην Ευελπίδων ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, με αφορμή τη μη κατάθεση (αμελλητί) του φακέλου της υπόθεσης Βατοπεδίου στη Βουλή. H μήνυση στρέφεται και κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη.

Μήνυση για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας κατέθεσε και το ΠΑΣΟΚ κατά του κ. Σανιδά και του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Κυριάκου Καρούτσου.

«Κατέθεσα σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών μήνυση κατά του Σανιδά Γεωργίου, για εσχάτη προδοσία. Ο σφετερισμός αρμοδιοτήτων της Βουλής, αποτελεί εσχάτη προδοσία. Λυπάμαι που για δεύτερη φορά συμβαίνει αυτό. Συνέβη πρώτη φορά στην υπόθεση Παυλίδη, η οποία δεν εστάλη στη Βουλή αμελλητί, όπως σαφώς ορίζεται από τους νόμους και το Σύνταγμα και τώρα στο Βατοπέδιο», δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης κατά την έξοδό του από το Πρωτοδικείο Αθηνών και πρόσθεσε:

«Στην ίδια μήνυση συμπεριλαμβάνεται και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκης, ο οποίος αμέλησε να διώξει τον κ. Σανιδά πειθαρχικώς για αυτό του το ολίσθημα».

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., ζήτησε από τον προϊστάμενο «η μήνυση να προωθηθεί στην Βουλή, όπως ο Νόμος ορίζει, για να μην υπάρξει και δεύτερη παράβαση καθήκοντος».

«Είναι λυπηρό που το σύστημα Ρουσόπουλου, έχει αφήσει σαφή ίχνη στη Δικαιοσύνη, γεγονός που είναι ορατό και από τον πλέον μη ειδικευμένο πολίτη. Είναι ένα κατάντημα για την δημοκρατία. Έχουμε υποχρέωση να συμβάλλουμε στην αποκατάσταση της διακρίσεως των εξουσιών», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Καρατζαφέρης.

Μηνυτήρια αναφορά ΠΑΣΟΚ

Μήνυση για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας κατέθεσε και το ΠΑΣΟΚ κατά του κ. Σανιδά και του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Κυριάκου Καρούτσου, με αφορμή την παραίτηση των δύο εισαγγελέων, που διερευνούσαν την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, η μήνυση κατατέθηκε για αδικήματα που διεπράχθησαν κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου και οδήγησαν στην παραίτηση των δύο αντιεισαγγελέων.

Σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση της μήνυσης, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Ρέππας, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε αυτή την ενέργεια «ως ελάχιστη συμβολή στην προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος, της Βουλής και της δικαιοσύνης». «Το ΠΑΣΟΚ -τόνισε- θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που τις έχουν».