Πολιτική
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 12:00

Αντιπαράθεση Χατζηγάκη - Ρόβλια στη Βουλή για την παραίτηση των εισαγγελέων

«Πουθενά και ποτέ δεν πιέστηκε κανένας, πουθενά και ποτέ δεν εξαναγκάστηκε κανένας», υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης, απαντώντας σήμερα στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κ. Ρόβλια «σχετικά με τις παρεμβάσεις της Δικαιοσύνης για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου».

«Πουθενά και ποτέ δεν πιέστηκε κανένας, πουθενά και ποτέ δεν εξαναγκάστηκε κανένας», υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης, απαντώντας σήμερα στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κ. Ρόβλια «σχετικά με τις παρεμβάσεις της Δικαιοσύνης για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου».

Απαντώντας στις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την παραίτηση των δύο εισαγγελέων από την υπόθεση του Βατοπεδίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε ότι πουθενά στην αίτηση παραίτησής του δεν φαίνεται ότι έγινε εξαναγκασμός, χαρακτηρίζοντας την κατηγορία «τελείως αβάσιμη και ψευδή».

Ο κ. Χατζηγάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πληροφορήθηκε τις παραιτήσεις «κατόπιν εορτής», ενώ αναφέρθηκε και στην προσπάθεια, «έστω κατ' υπέρβαση της εξουσία μας, αλλά για το καλό της Δικαιοσύνης, και καλέσαμε τους δύο αντεισαγγελείς να παραμείνουν, για να ριχθεί φως (δηλώνοντας έτσι) ότι εμπιστευόμαστε το έργο όλων».

Τόνισε μάλιστα ότι τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση «δεν φοβόμαστε από απειλές, από κραυγές, και από δήθεν απειλές ότι θα υπάρξουν ερωτήσεις, επερωτήσεις και άλλες παρεμβάσεις εναντίον μας».

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, και η κυβέρνηση, μόλις πέσει ο κονιορτός θα λάμψει η αλήθεια», είπε ο κ. Χατζηγάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Ρόβλιας επέρριψε προσωπικές ευθύνες στον υπουργό Δικαιοσύνης κατηγορώντας τον ότι «με τους εγκάθετους της κυβέρνησής σας, οδηγήσατε τους δύο εισαγγελείς σε παραίτηση από το δικαστικό σώμα διότι αρνήθηκαν να κουκουλώσουν το σκάνδαλο της μονής». Σύμφωνα με τον κ. Ρόβλια (οι δύο δικαστικοί) «πιέστηκαν αφόρητα και απειλήθηκαν, και παραιτήθηκαν για να μην παραβιάσουν το Σύνταγμα. Κανείς δεν εγκαταλείπει την καριέρα του για ψύλλου πήδημα».

«Παριστάνετε την αθώα περιστερά αλλά δεν είστε», παρατήρησε ο κ. Ρόβλιας στον κ. Χατζηγάκη, προσθέτοντας ότι συνέδεσε το όνομά του με «μια ακόμα μαύρη σελίδα της ελληνικής Δικαιοσύνης». «Συνταξιοδοτήσατε πρόωρα την πολιτική σας αξιοπιστία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ανταπαντώντας, ο κ. Χατζηγάκης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί με τις απειλές του να ποδηγετήσει τη Δικαιοσύνη και απέδωσε την ευθύνη για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου στο ΠΑΣΟΚ. «Το περίφημο σκάνδαλο Βατοπεδίου έγινε, ανδρώθηκε και συντελέστηκε επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ», επεσήμανε ο υπουργός.

Απαντώντας μάλιστα σε παρέμβαση του κ. Ρόβλια για το εάν η τελευταία φράση του υπουργού αποτελεί νέα παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, ο κ. Χατζηγάκης είπε ότι υπάρχουν γνωμοδοτικές αποφάσεις και αποφάσεις υφυπουργών του ΠΑΣΟΚ με τις οποίες δίνονταν 25.000-27.000 στέμματα στη Μονή. «Δεν είναι ένα γεγονός που το ξέρετε αλλά το κρύβετε, και γι' αυτό δεν θέλετε εξεταστική; Γιατί φοβάστε μήπως βγουν οι δικές σας οι βρομιές στη φόρα;» ρώτησε ο κ. Χατζηγάκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ