H διάσημη ξενοδοχειακή αλυσίδα θα δημιουργήσει καταλύματα σε ιδιωτικό διαστημικό σταθμό που βρίσκεται υπό κατασκευή.
Μπορεί η λήξη της λειτουργίας του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού να παίρνει για διαφόρους συνεχείς παρατάσεις αλλά θεωρείται δεδομένο ότι μέχρι το τέλος της δεκαετίας ο θα μπει… λουκέτο στον ISS.
Η NASA και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) μαζί με τους διαστημικούς του συμμάχους έχουν αποφασίσει την κατασκευή της Σεληνιακής Πύλης, ενός διαστημικού σταθμού σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη που θα λειτουργεί ως βάση τόσο για τις επανδρωμένες αποστολές που σχεδιάζονται στον φυσικό μας δορυφόρο όσο και αυτές στον Άρη και άλλες περιοχές του ηλιακού μας συστήματος.
Όμως η NASA και η ESA δεν θέλουν να εμπλακούν οι ίδιες στην κατασκευή ενός νέου διαστημικού σταθμού που θα αντικαταστήσει τον ISS και η αμερικανική διαστημική υπηρεσία αποφάσισε να συγχρηματοδοτήσει ιδιωτικές εταιρείες για να προχωρήσουν εκείνες στη δημιουργία διαστημικών σταθμών γύρω από τη Γη. Η Blue Origin, η διαστημική εταιρεία του αφεντικού της Amazon Τζεφ Μπέζος είναι μια από τις τρεις εταιρείες που συνεργάζεται η NASA για αυτό τον σκοπό. Η δεύτερη είναι η Nanoracks LLC και η τρίτη η Northrop Grumman Systems Corp.
Η Nanoracks έχει λάβει κεφάλαια ύψος 160 εκατ. δολαρίων από την NASA και έχει συνάψει συνεργασία με εταιρείες όπως η Voyager Space και ο αεροναυπηγικός κολοσσός Lockheed Martin. Η συνεργασία αυτή έχει στόχο τη δημιουργία του Starlab, ενός διαστημικού σταθμού που θα λειτουργεί τόσο ως συμβατικός διαστημικός σταθμός που θα ζουν και θα εργάζονται εκεί αστροναύτες όσο και ως τουριστικός προορισμός όπου θα μπορούν κάποιοι ιδιώτες να ταξιδέψουν εκεί και να απολαύσουν τη θέα της Γης από το Διάστημα.
Στο πλαίσιο αυτό η διάσημη ξενοδοχειακή αλυσίδα Hilton αποφάσισε ότι είναι η στιγμή να βάλει την σφραγίδα της και στη φιλοξενία ανθρώπων έξω από τον πλανήτη. Όπως ανακοινώθηκε η Hilton θα σχεδιάσει «απλά» δωμάτια αλλά και σουίτες στις οποίες θα διαμένουν οι αστροναύτες αλλά και οι επισκέπτες του Starlab. Στόχος της κοινοπραξίας είναι το Starlab να ανοίξει τις διαστημικές του πύλες το 2027.
Naftemporiki.gr